Galerie Foto Beyoncé va înregistra din nou o piesă de pe noul ei album, abia lansat, din cauza unui cuvânt ofensator

Data actualizării: Data publicării:
Beyonce pozeaza pentru noul album Renaissance
Beyonce și-a lansat vineri noul album, Renaissance. Foto: Profimedia

Beyoncé va înregistra din nou una dintre melodiile de pe noul ei album, pentru că versurile includeau un termen ofensator la adresa persoanelor cu dizabilități, relatează BBC.

Beyonce și-a lansat vineri noul album, Renaissance. Foto: Profimedia
Beyonce și-a lansat vineri noul album, Renaissance. Foto: Profimedia

Cântecul Heated, care a fost lansat vineri, conținea un termen ofensator folosit uneori pentru a înjosi persoanele cu paralizie cerebrală spastică.

Managerul vedetei a declarat pentru BBC că cuvântul, care poate avea conotații diferite în SUA, „nu a fost folosit în mod intenționat într-un mod dăunător”.

„Cuvântul va fi înlocuit”, a adăugat acesta, fără a spune când se va întâmpla acest lucru.

Reacția a venit la doar câteva săptămâni după ce starul pop american Lizzo și-a cerut scuze pentru că a folosit același cuvânt în melodia ei GRRRLS.

În câteva zile, ea a relansat melodia, omițând versurile ofensatoare.

„Permiteți-mi să clarific un lucru: nu vreau să promovez limbajul ofensator”, a scris ea într-o declarație postată pe rețelele sociale.

„Ca femeie neagră grasă din America, au fost folosite multe cuvinte dureroase împotriva mea, așa că înțeleg puterea pe care o pot avea cuvintele (fie intenționat, fie, în cazul meu, neintentionat)”, a adăugat ea.

Când a auzit vineri piesa lui Beyoncé, Hannah Diney, militantă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, s-a simțit „ca și cum ar fi primit o palmă”.

„Sunt obosită și frustrată că avem această conversație din nou, atât de curând după ce am primit un răspuns atât de semnificativ și progresiv de la Lizzo”, a spus ea pentru BBC.

Scope, o organizație pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, i-a cerut lui Beyoncé să reînregistreze melodia, omițând insulta.

„Cuvintele contează pentru că întăresc atitudinile negative cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în fiecare zi”, a spus purtătorul de cuvânt al organizației, Warren Kirwan.

„Beyoncé a fost de multă vreme o campioană a incluziunii și egalității, așa că am îndemna-o să înlăture acest versuri ofensatoare”, a adăugat Kirwan.

Alți fani i-au luat apărarea lui Beyoncé, subliniind că termenul poate avea un alt înțeles în SUA - unde este adesea folosit pentru a însemna „a înnebuni” sau „a o lua razna” (deși acești termeni pot fi ei înșiși problematici pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală).

În ciuda controversei, cel de-al șaptelea album de studio al lui Beyoncé, Renaissance, este de așteptat să ajungă pe primele locuri ale topurilor din întreaga lume în această săptămână.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri