Sari la conținut

Caitlyn Jenner a efectuat o operaţie de schimbare de sex

Caitlyn Jenner, fost campion olimpic la decatlon, cunoscut până în 2015 sub numele de Bruce Jenner, spune că a efectuat o operaţie de schimbare de sex în luna ianuarie, la doi ani după ce anunţase că a început tranziţia pentru a deveni femeie, informează Reuters citat de News.ro.

11026225_1476021022697746_253508417511343560_o

Foto: Facebook

Caitlyn Jenner, în vârstă de 67 de ani, una dintre cele mai cunoscute femei transgender din Statele Unite, a dezvăluit în volumul ei de memorii - ce va fi publicat în curând - că a suportat operaţia de schimbare de sex în luna ianuarie şi că a decis să facă publică această informaţie, pentru ca ”oamenii să nu îi mai arunce priviri mirate”.

”Voiaţi să ştiţi, iar acum ştiţi. E motivul pentru care aceasta va fi prima dată şi, totodată, ultima dată, când voi vorbi despre acest lucru”, a scris Caitlyn Jenner în volumul ei de memorii, intitulat ”The Secrets of My Life”.

Pasaje din această carte au fost publicate de tabloidul RadarOnline, luni, cu câteva săptămâni înainte de apariţia volumului în librăriile americane, pe 25 aprilie. Reprezentanţii editurii Grand Central Publishing au declarat, marţi, că nu doresc să facă niciun comentariu pe seama fragmentelor publicate online înainte de lansarea oficială a cărţii.

Jenner şi-a anunţat noua identitate într-un interviu televizat din aprilie 2015 şi a dezvăluit că şi-a schimbat prenumele - din Bruce în Caitlyn - într-un interviu pe care l-a acordat în iulie 2015 revistei Vanity Fair. 

Jenner, tatăl vitreg al vedetelor de reality-show Kim, Kourtney şi Khloe Kardashian, a avut, ulterior, propriul reality-show care a relatat tranziţia sa de la bărbat la femeie.

Potrivit fragmentelor din volumul ei de memorii, Jenner spune că acea operaţie de schimbare de sex, o intervenţie chirurgicală costisitoare şi complexă, a avut succes şi că, în prezent, ea se simte ”nu numai minunat, ci şi eliberată”.

Caitlyn Jenner mai spune că faptul că a avut un penis nu reprezenta ”niciun dar special şi nici nu avea o utilitate” şi că dorea să aibă ”toate părţile anatomice corecte”. ”Eram obosită să tot ascund tot timpul acel lucru blestemat”, a adăugat ea.

Multe persoane transgender se simt inconfortabil, la fel ca Jenner, atunci când le sunt adresate întrebări stânjenitoare despre organele lor genitale, deşi cele mai multe dintre aceste persoane renunţă în cele din urmă la operaţia de schimbare de sex, invocând costul ridicat al acestei intervenţii chirurgicale.

Doar 11% dintre femeile transgender decis să îşi extirpeze organele sexuale masculine şi doar 12% apelează apoi la o vaginoplastie, potrivit unui sondaj realizat în 2016 de National Center for Transgender Equality.

Caitlyn Marie Jenner, născută pe 28 octombrie 1949, este o personalitate de televiziune americană, cunoscută până în 2015 sub numele de Bruce Jenner. 

Bruce Jenner a doborât de trei ori recordul mondial în proba de atletism între anii 1975-1976 şi a devenit campion olimpic în această probă în anul 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal. De atunci, celebrul sportiv a fost declarat ”erou al Americii” şi şi-a construit o carieră de succes în televiziune, film şi modă. 

A fost căsătorit de trei ori - cu Chrystie Crownover (1972-1981), Linda Thompson (1981-1986) şi Kris Kardashian (1991-2015) - şi are şase copii: Burton şi Cassandra cu prima soţie, Brandon şi Sam Brody cu a doua soţie şi top-modelele Kendall şi Kylie cu cea de-a treia soţie.