Sari la conținut

Cel mai bine vândut album într-o perioadă de peste un deceniu

Cântăreaţa americană Taylor Swift a vândut aproape o jumătate de milion de exemplare ale noului ei album, ”Reputation”, înainte de lansarea acestuia, care va avea loc pe 10 noiembrie, informează nme.com.

Artista a vândut 400.000 de exemplare din cel de-al şaselea album al ei, depăşind vânzările prin precomandă ale albumului ”1989”, lansat în 2014, cu aproape dublul sumei înregistrate atunci. După lansare, ”1989” a devenit cel mai bine vândut album într-o perioadă de peste un deceniu, relatează News.ro.

Precomenzile au fost înregistrate pe Target, Walmart, Amazon, iTunes şi pe site-ul cântăreţei. Target a confirmat că ”Reputation” este cel mai bine vândut album prin precomandă pentru această companie.

Taylor Swift a lansat, vineri, melodia ”Call It What You Want”, cel de-al patrulea single inclus în acest album, care le-a urmat melodiilor ”Look What You Made Me Do”, ”… Ready for it?” şi ”Gorgeous”.

Născută pe 13 decembrie 1989, Taylor Swift are în palmares zece premii Grammy. În 2016, a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul ”Taylor Swift” în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014). Cântecele sale vorbesc despre propriile experienţe în dragoste, prietenie şi evoluţie personală.

Pe aceeași temă