Controverse după ce Kylie Jenner a primit statutul de „miliardar prin forțe proprii”

Data publicării:
kylie jenner miliardara
FOTO: Instagram

Statutul de cel mai tânăr „miliardar prin forţe proprii” atribuit lui Kylie Jenner de revista Forbes a stârnit controverse, după ce în luna iulie a anului trecut publicaţiei i-au fost aduse critici în urma includerii starletei în lista celor mai bogate americance „prin forţe proprii”.

kyșie jenner shutterstock
Statutul de „miliardar prin forţe proprii” al lui Kylie Jenner, controversat FOTO: Shutterstock

Jenner provine din familia Kardashian, una foarte înstărită, cunoscută şi pentru reality show-ul care i-a adus în viaţa publică pe Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Rob Kardashian, Kendall Jenner şi Kylie Jenner.

Multe voci spun că reuşita tinerei în vârstă de 21 de ani nu poate fi pusă pe seama abilităţilor ei antreprenoriale, ci a faptului că provine dintr-o familie bogată. De cealaltă parte, anul trecut, Kylie Jenner declara pentru Paper Magazine că „prin forţe proprii” este un atribut bine-meritat.

Ea susţinea atunci că părinţii ei, Kris şi Caitlyn Jenner, nu i-au dat bani pentru a-şi pune pe picioare afacerea cu cosmetice. Ba mai mult, de când a împlinit vârsta de 15 ani i-au spus să facă ceva pentru a-şi câştiga banii.

„Ce încerc să spun este că am avut o platformă, dar niciun ban nu a fost moştenit”, declara Kylie Jenner.

La rândul ei, revista Forbes a transmis: „Ca să fim clari, Forbes defineşte «prin forţe proprii» o persoană care a construit o companie sau care a făcut avere pe cont propriu şi nu din moştenirea unei părţi sau în totalitate”.

Revista a făcut şi o împărţire: Oprah Winfrey, care s-a născut într-o familie săracă şi a devenit un mogul media, a fost notată cu 10, în timp ce Kylie Jenner, cu şapte.

Kylie Jenner avea 10 ani când a debutat în serialul TV „Keeping Up with the Kardashians”. Un deceniu mai târziu, ea este membrul familiei cu cea mai mare avere.

Jenner a fondat Kylie Cosmetics în 2015. Compania are şapte angajaţi cu normă întreagă şi cinci, cu jumătate de normă. A fondat brandul cu 250.000 de dolari, pe care i-a câştigat din modeling şi TV. Cât priveşte influenţa în social media, Kylie Jenner are 128 de milioane de fani pe Instagram.

În lista Forbes a celor mai bogaţi oameni pe 2019 Jeff Bezos, fondatorul Amazon, s-a menţinut pe primul loc, cu 131 de miliarde de dolari.

În total, miliardarii planetei au împreună 8,7 trilioane de dolari, în scădere cu 400 de miliarde faţă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri