Sari la conținut

David Gest, al patrulea soţ al Lizei Minnelli, a angajat un asasin plătit pentru a-l ucide pe Elton John

Un bodyguard al lui David Gest, al patrulea soţ al Lizei Minnelli, decedat în 2016, afirmă că regretatul producător TV a angajat un asasin plătit pentru a-l ucide pe Elton John în 2003, după ce artistul britanic a glumit în public pe seama sexualităţii sale, informează News.ro.

Liza Minnelli And David Gest Press Conference

David Gest și Liza Minnelli FOTO: Gulliver/GettyImages

David Guest, care a murit pe 12 aprilie 2016 la vârsta de 62 de ani, a fost extrem de furios după ce Elton John a făcut câteva declaraţii publice în 2003 în care a sugerat că producătorul TV, care se căsătorise cu un an în urmă cu Liza Minnelli, era de fapt homosexual. 

În urma acelor declaraţii ale cântăreţului britanic, David Gest a plătit 20.000 de lire sterline unui asasin plătit pentru ”a îl lichida” pe artist, în timpul unui concert pe care acesta urma să îl susţină în California în 2003.

Imad Handi, care era pe atunci bodyguardul lui David Gest, a făcut următoarea dezvăluire: ”David a făcut o criză de furie şi a început să strige: «Îl voi ucide pe acel nenorocit. E un om mort!». M-a privit în ochi şi mi-a spus: «Îl vreau mort». Bănuiesc că era atât de furios deoarece Elton a vorbit despre ceea ce era el în realitate”.

David Gest locuia în Honolulu când a aflat despre declaraţiile lui Elton John, care a spus că voia ”să îi găsească Lizei Minnelli un soţ heterosexual”. Producătorul TV a contactat un agent de pază pe care l-a angajat pentru a îl asasina pe Elton John. „David a petrecut mult timp în baruri şi a ajuns să cunoască un agent de pază maori care lucra pe insulă. David i-a vorbit despre posibilitatea de a-l ucide pe Elton. Nimeni nu îi cunoştea numele, însă bărbatul maori a spus că are prieteni care ar putea să facă acest lucru pentru suma de 40.000 de lire sterline”, a dezvăluit Imad Handi pentru The Sun on Sunday.

”Au trebuit să facă cercetări, pentru a afla data la care Elton urma să vină în Los Angeles, pentru a comite asasinatul. David mi-a dat 20.000 de lire sterline. În seara următoare, am luat banii într-o sacoşă, am mers la hotelul Hilton şi i-am dat unui bărbat. El mi-a spus că voia să primească restul banilor după asasinat. M-am simţit vinovat, însă îi eram loial lui David”, a adăugat fostul bodyguard.

Imad Handi, în vârstă de 39 de ani, spune că a insistat apoi pe lângă David Gest pentru a îl convinge să renunţe la acea tentativă de asasinat, întrucât se temea că va fi implicat în acel caz, şi spune că s-a simţit extrem de uşurat când producătorul TV a acceptat.

Fostul bodyguard mai spune că David Gest a devenit tot mai interesat de bărbaţi după ce a divorţat de Liza Minnelli în 2007 şi că fostul producător TV era ”obsedat” de mogulul media Simon Cowell şi că participa cu regularitate la ”petreceri sexuale gay”.

”Era obsedat de Simon Cowell. Era bărbatul din visele sale, datorită influenţei sale. David s-a lăudat că Simon l-a invitat să meargă cu el la Lisabona, pentru că urma să lucreze acolo. Însă cred că totul era doar o fantezie a lui David. Vorbea adeseori despre bărbaţi, despre pasiunea lui pentru bărbaţii bine dotaţi. Dacă cineva îl întreba dacă era gay, el nega imediat. Cu toate acestea, mergea cu regularitate la petreceri sexuale gay, care erau organizate în regiuni rurale din Anglia”, a mai spus Imad Handi.

În afară de pasiunea lui pentru Simon Cowell, David Gest o admira cu adevărat pe cântăreaţa Amy Winehouse - care a murit în 2011 -, iar Imad Handi spune că David Gest şi celebra cântăreaţă obişnuiau să se întâlnească şi să consume droguri împreună.

David Guest, cel de-al patrulea soţ al cântăreţei şi actriţei Liza Minnelli, s-a căsătorit cu artista americană în 2002. Ei au divorţat în 2007. El a fost, de asemenea, un prieten apropiat al cântăreţului Michael Jackson şi a produs un documentar despre viaţa şi cariera ”regelui muzicii pop”.

David Gest a devenit foarte cunoscut în Marea Britanie, după ce a participat la mai multe programe de televiziune de tip reality-show, precum ”Celebrity Big Brother”.