Dua Lipa, dată în judecată de paparazzi după ce a postat pe Instagram o fotografie cu ea

Data publicării:
dua lipa
Dua Lipa, dată în judecată de paparazzi după ce a postat pe Instagram o fotografie cu ea. Foto: Profimedia

Cântăreaţa Dua Lipa a fost dată în judecată după ce a postat pe contul personal de Instagram o fotografie cu ea făcută de paparazzi. Potrivit Integral Images, Dua Lipa ar fi profitat de pe urma fotografiei, având în vedere că pagina cântăreței de Instagram este folosită drept unealtă de marketing pentru muzica ei, scrie BBC.

Documentele depuse la o curte de justiţie americană arată că vedeta a fost fotografiată într-un aeroport în 2019, iar mai târziu Lipa a postat această fotografie pe rețeaua socială „fără permisiune sau autorizaţie”.

Compania cere despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari şi a cerut un proces cu juriu. De asemenea,  solicită şi emiterea unui ordin care să o împiedice pe cântăreață să mai comită acte de încălcare a drepturilor de autor, dar și să achite cheltuielile de judecată.

Dua Lipa a postat imaginea pe Instagram pe 7 februarie 2019, la patru zile după ce fusese făcută.  Fotografia, care a fost ștearsă de pe contul artistei, a arată în timp ce stă la coadă în aeroport purtând o pălărie oversize. „Voi trăi sub pălării mari și pufoase toată viața,” a scris vedeta pe Instagram.

Integral Images a aplicat pentru înregistrarea drepturilor de autor asupra imaginii, iar cererea a fost aprobată pe 20 februarie 2021. Reprezentanții companiei susțin că Dua Lipa a publicat „cu bună ştiinţă” fotografia pe reţelele de socializare fără permisiune pentru a face bani, având în vedere că contul artistei este monetizat.

Deşi mulţi cred că pot publica o imagine în care apar, legea prevede că fotograful deţine dreptul asupra imaginii.

Dua Lipa nu este prima vedetă dată în judecată pentru că a postat imagini realizate de paparazzi. Gigi Hadid, Liam Hemsworth şi Khloe Kardashian s-au confruntat cu astfel de cazuri, iar în 2019 Ariana Grande şi Justin Bieber au ajuns la un acord cu fotograful Robert Barbera. 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri