Sari la conținut

Fosta vedetă NBA Dennis Rodman riscă doi ani de închisoare

Fosta vedetă NBA Dennis Rodman a fost acuzat, luni, de producerea unui accident, fugă de la locul faptei și alte încălcări ale legii după ce a condus pe sensul greșit de mers pe o autostradă din Statele Unite, informează DPA.

Dennis Rodman Visits The FOX Business Network

Foto: Gulliver/Getty Images

Incidentul s-a petrecut la 20 iulie după ce Rodman s-a deplasat cu mașina pe sensul greșit de mers, pe autostrada Interstate 5, în apropiere de Santa Ana din California, se arată într-un comunicat emis de Tribunalul districtual din Orange County și citat de Agerpres.

Fostul baschetbalist în vârstă de 55 de ani a provocat un accident lovind frontal un autovehicul care se deplasa regulamentar.

Rodman ar fi părăsit locul faptei fără să ofere datele necesare celuilalt șofer implicat în accident, a cărui mașină a fost proiectată într-un parapet în urma impactului.

De asemenea, vedeta a fost acuzată de furnizarea de informații false poliției și de conducere fără permis valabil.

În cazul în care Dennis Rodman va fi găsit vinovat, poate primi o sentință de maximum doi ani de închisoare, se mai arată în comunicat.

Fostul jucător de baschet, de cinci ori campion în NBA, a revenit în centrul atenției în 2013 după mai multe vizite efectuate în Coreea de Nord și relația apropiată cu liderul acestei țări, Kim Jong Un.