Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuală, apărat de Oliver Stone

Data actualizării: Data publicării:
Day 2 - Starmus Festival 2017: Life and The Universe
Foto: Guliver / GettyImages

Regizorul american Oliver Stone crede că producătorul Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire și de violuri, este „condamnat de un sistem de justițiari”.

Day 2 - Starmus Festival 2017: Life and The Universe
Foto: Guliver / GettyImages

Eu cred în teoria potrivit căreia trebuie să așteptăm până se ajunge la proces”, a declarat Stone, apreciind că industria filmului și publicul îl judecă prematur pe Harvey Weinstein, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dacă a încălcat legea, asta se va ști. În opinia mea un om nu trebuie condamnat de un sistem de justițiari”, a adăugat Stone în fața jurnaliștilor la Busan, oraș din Coreea de Sud în care prezidează juriul internațional al unui festival de cinema.

Hollywoodul este plin de „povești de groază”, dar acuzațiile la adresa lui Harvey Weinstein, care se întind pe mulți ani, sunt pentru moment zvonuri, în opinia lui Oliver Stone.

Situația prin care trece nu este ușoară. În cursul acestei perioade eram un rival și nu îl cunoșteam cu adevărat. Am auzit povești de groază despre toată lumea în această meserie, deci nu voi comenta cancanuri”, a spus Stone.

Întrebat și el la Busan despre afacerea Weinstein, regizorul american Darren Aronofsky a exprimat o altă opinie.

Agresiunile sexuale, de orice natură ar fi, sunt inacceptabile. Este ilegal. Și trebuie să luptăm cu toții împotriva lor. Bărbații și femeile nu trebuie să aibă nicio toleranță pentru acest lucru”, a adăugat regizorul.

Harvey Weinstein, unul dintre cei mari puternici producători de la Hollywood, a fost concediat duminică de propria sa casă de producție, The Weinstein Company, la trei zile după publicarea de către cotidianul New York Times a unei anchete care dezvăluia o serie de acuzații de hărțuire sexuală la adresa sa.

El este acuzat de mai multe femei, printre care actrițele Ashley Judd și Rose McGowan, că a încercat să le maseze, că le-a forțat să-l privească gol sau că le-a promis să le ajute să avanseze în carieră în schimbul unor favoruri sexuale.

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este acum vizat de o anchetă a poliției atât în New York, cât și în Marea Britanie, și a fost acuzat joi de un al patrulea viol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri