Jamie Oliver, criticat dur din cauza unei reţete de paella

Data publicării:
jamie
Foto: Facebook

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a primit critici aspre din partea internauţilor spanioli, după ce a publicat pe Twitter o reţetă controversată de paella, ce include pulpe de pui şi chorizo, informează News.ro.

jamie
Foto: Facebook

”Nicio mâncare spaniolă nu e la fel de bună ca paella. Versiunea mea include pulpe de pui cu chorizo”, a dezvăluit celebrul chef britanic prin intermediul unui mesaj publicat pe contul lui de Twitter, însoţit de o fotografie a noului său preparat.

”Reţeta ta este o monstruozitate”, a scris un internaut spaniol.

”Lucrul acela din farfuria ta nu este paella”, a scris un altul. 

Includerea bucăţilor de chorizo în noua versiune de paella s-a dovedit deosebit de controversată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În lume există multe reţete de paella, un preparat ce îşi are originea în Valencia şi care include orez şi alte câteva ingrediente, precum carne de iepure, fructe de mare, melci şi anghinare.

Însă adepţii tradiţionalişti ai acestui preparat au idei foarte clare referitor la ingredientele care trebuie puse sau care nu trebuie puse în paella.

”Abuzurile comise în numele preparatului numit Paella Valenciana sunt excesive - reprezintă un veritabil scandal”, scria jurnalistul şi romancierul Josep Pla.

Site-ul Wikipaella, creat pentru a promova paella autentică, a publicat câteva reguli de aur referitoare la ingredientele necesare acestui preparat alimentar, inclusiv o regulă care impune doar folosirea unui sortiment de orez spaniol. De asemenea, chirozo nu se regăseşte pe lista de ingrediente recomandate pentru acest preparat.

Recent, Jamie Oliver a fost criticat şi pentru o reţetă proprie ce a vizat un preparat din Africa de Vest, ”Jollof”, ce include orez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri