Sari la conținut
News Alert

Kevin Spacey se află în căutarea unui tratament în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Kevin Spacey  a transmis că este în căutarea unei ”evaluări” şi a unui ”tratament”. Anunțul a fost făcut de agentul de presă al actorului, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală lansate la adresa vedetei.

Bits & Pretzels Founders Festival In Munich - Day 1

Foto: Gulliver/Getty Images

”Kevin Spacey îşi acordă o perioadă de timp necesară pentru a căuta o evaluare şi un tratament. Nu avem alte informaţii disponibile în acest moment”, arată un anunţ al agentului de presă al actorului, citat de The Independent și Agerpres.

Actorul mexican Roberto Cavazos şi regizorul american Tony Montana îl acuză pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală. La fel şi alţi doi bărbaţi. Ei susţin că actorul i-a atins fără consimţirea lor şi că a avut un comportament nepotrivit.

Actorul mexican Roberto Cavazos, care a jucat în câteva spectacole de teatru la Old Vic din Londra când Spacey era director artistic al instituţiei, a spus că era o rutină pentru american să vâneze tineri actori bărbaţi.

Regizorul american Tony Montana susţine că a fost pipăit de actor pe când se aflau într-un bar din Los Angeles, în 2003. Cineastul spune că a suferit timp de şase luni de stres post-traumatic după ce Spacey l-ar fi apucat cu forţa de organul genital.

El a declarat pentru Radar Online că avea în jur de 30 de ani când s-a petrecut incidentul în barul Coronet din Los Angeles. Montana a înlăturat mâna lui Spacey şi a plecat. El susţine că actorul l-a urmat la toaletă.

Pe de altă parte, un britanic susţine că Kevin Spacey i-a arătat organul genital, în 2010, pe când lucra la un hotel din West Sussex. El a declarat pentru The Sun că actorul l-a întrebat: „E mare, nu?” Şi a încercat să îl facă pe tânărul atunci în vârstă de 19 ani să îl atingă.

Fostul barman a mai spus că Spacey l-a invitat în camera sa de hotel, iar el a refuzat. Se pare că actorul i-a oferit mai târziu un ceas în valoare de 5.000 de lire sterline şi l-a sunat câteva săptămâni mai târziu pentru a se întâlni.

Un alt bărbat a dezvăluit pentru BBC comportamentul nepotrivit al lui Spacey. La mijlocul anilor 1980, la vârsta de 17 ani, el l-a întâlnit pe Spacey la o şcoală de teatru, iar actorul l-a invitat la New York.

El a spus că, deşi a dormit pe canapeaua lui Spacey îmbrăcat, s-a trezit cu starul american stând lângă el şi purtând doar lenjeria intimă. În cea de-a doua seară, Spacey a încercat din nou să se apropie de tânăr, însă acesta, potrivit declaraţiilor, a izbucnit în plâns de „frică” şi actorul s-a retras.

Actorul Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”, a publicat duminică un mesaj pe reţelele de socializare în care dezvăluia că actorul Kevin Spacey l-a hărţuit sexual în urmă cu treizeci de ani. În aceeaşi zi, Spacey a răspuns cu un mesaj de scuze şi a anunţat că de mai mulţi ani a ales să trăiasca viaţa ca un bărbat homosexual.

În ziua următoare, compania Netflix (NFLX.O) a transmis că este „foarte alarmată” în urma acuzaţiilor aduse lui Spacey şi că sezonul al şaselea al serialului „House of Cards”, în care el joacă rolul principal, va fi şi ultimul. Producţia celui de-al şaselea sezon a fost oprită „până la noi ordine”.

Citiți și:  Kevin Spacey a fost abuzat sexual de tatăl său de la 12 ani. Mărturii despre copilăria de coșmar a actorului

International TV Academy a anunţat apoi că îi retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders, pe care el urma să îl primească la gala din 22 noiembrie.

Reprezentanţii teatrului Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis că au fost „consternaţi” de acuzaţii. Instituţia veche de 200 de ani i-a îndemnat pe toţi cei care au legătură cu Old Vic să facă dezvăluiri, garantând confidenţialitatea.

Kevin Spacey, născut pe 26 iulie 1959, este un cunoscut actor american de teatru, televiziune şi cinema. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, starul hollywoodian câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi ”American Beauty” (1999). A jucat în filme precum „Se7en”, „LA Confidential”, K-Pax” şi „The Men Who Stare at Goats”. Din 2013, joacă rolul principal în serialul „House of Cards”.

Pe aceeași temă