Leo Iorga se luptă din nou cu cancerul. Artistul are nevoie de 70.000 de euro pentru un tratament care îi poate salva viața

Data actualizării: Data publicării:
Solistul vocal Leo Iorga canta in cadrul primului concert al anului sustinut de trupa PACT by Leo Iorga & Adi Ordean pe scena Berariei H, in Bucuresti.
Leo Iorga s-a luptat opt ani cu cancerul, iar boala a recidivat. Artistul are nevoie de tratament la o clinică din Hamburg. | Foto: Agerpres

Artistul Leo Iorga are nevoie de ajutor, după ce cancerul pulmonar cu care se luptă de opt ani a recidivat. Familia artistului a început o campanie de strângere de fonduri, pentru a-l ajuta pe Leo să continue tratamentul la o clinică din Hamburg.

Leo Iorga cancer
Leo Iorga s-a luptat opt ani cu cancerul, iar boala a recidivat. Artistul are nevoie de tratament la o clinică din Hamburg. | Foto: Agerpres

În 2011, Leo Iorga a fost supus unei operații de extirpare a unei tumori la plămâni. Boala a recidivat însă, iar cântărețul a avut metastaze la nivelul capului, la glandele suprarenale și la plămâni. Leo Iorga a suferit mai multe intervenții chirurgicale de-a lungul timpului, însă tratamentul de care are nevoie acum și care nu este disponibil în România costă cel puțin 70.000 de euro.

„Prin cântecele sale, Leo ți-a fost alături în momente importante și încă îți este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, «După ani și ani» se reîntoarce în atenția ta pentru a-ți cere să-i fii și tu alături de data aceasta. Leo Iorga se luptă cu cancerul de 8 ani și câteodată câștigă și urcă pe scenă, iar câteodată, adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. Acum e una din acele dăți în care trebuie să luptăm împreună”, se arată în anunțul publicat de familie pe pagina de Facebook a cântărețului.

„Acum ne aflăm într-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil, terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate presupune o intervenție specială, Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)”, mai transmite familia lui Leo Iorga.

Donațiile se pot face în conturile deschise pe numele lui Leo Iorga, la BCR: Iorga Leonard - BCR; CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001; CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001; cod swift: RNCBROBU.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri