Mariza, un concert cu empatie perfectă între public și artistă

Data publicării:
mariza

Ritmurile muzicii fado au răsunat aseară în centrul Bucureştiului. Cântăreaţa cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei a urcat pe scena de la Sala Palatului pentru a patra oară, în cadrul unui eveniment susţinut de Digi24 şi DigiFM. De-a lungul unui deceniu, Mariza a vândut peste un milion de albume.

Mariza a prins drag de ţara noastră, spun organizatorii. Mariza, noua regină a muzicii fado după moartea Amaliei Rodrigues, a avut sâmbătă seară al patrulea concert în România, într-o sală unde nu mai era un loc liber.

„Singura dată când nu am fost a fost când am născut”, spune râzând o spectatoare.

Artista portugheză în vârstă de 44 de ani a cântat timp de o oră şi jumătate piese de pe viitorul album.

Spectatorii au fost mai mult decât încântați:

„A fost spectacolul total, perfect. Muzică, aranjament, absolut tot, scenografie. Iar vocea este de nedescris, dumnezeiască”, spune o doamnă.
„Foarte multă pasiune, deci transmite toată durerea pe care o cântă sau toată bucuria pe care o cântă, asta este fantastic.Felul în care interacţionează cu publicul e interesant”, mărturisește o alta.

Ritmurie fado sunt asemănate de specialişti cu cele ale doinelor româneşti. Iar organizatorii spun că Mariza, îndrăgostită deja de România, vrea să cânte şi muzica noastră.

„Intenţia ei este să cânte doinele româneşti pe viitorul album”, dezvăluie Marcel Platon, organizator.

La rândul său, Mariza, aflată la primul concert în străinătate de anul acesta, și-a mărturisit emoția și încântarea de a fi primită atât de călduros de publicul român. Empatia a fost perfectă. 
„Nu am cuvinte să vă mulţumesc îndeajuns”, a spus artista, care s-a plimbat printre spectatori, copleșită de flori și aplauze până când nu și-a mai putut stăpâni lacrimile. „Mulţumesc!”, a spus cântăreața în românește, de mai multe ori. A revenit la bis și a încheiat concertul într-o atmosferă electrizantă, cu toată sala în picioare, cântând și ovaționând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri