Meryl Streep, acuzată că a tăcut în legătură cu Weinstein

Data publicării:
MERYL STREEP- GETTY
Foto: Getty Images

Meryl Streep e acuzată de mai multe actriţe de la Hollywood că nu a spus nimic despre comportamentul de coşmar al mogulului Harvey Weinstein, pentru că sunt buni amici.

Rose McGowan, prima actriţă care l-a acuzat de viol, le-a transmis colegelor de breaslă că tăcerea lor este problema şi că le detestă ipocrizia. Iar ţinta principală a fost Meryl Streep, bună prietenă a lui Weinstein.

„Nu am tăcut în mod deliberat. Nu aprob în mod tacit violul. (...) S-a asigurat că nu ştiam nimic”, a scris în replică Meryl Streep pe Twitter.

În altă ordine de idei, o fostă asistentă a celui acuzat rupe tăcerea după 19 ani. Ştia că şeful ei a încercat să violeze o angajată, dar i-a închis gura cu un contract de confidenţialitate şi 125 de mii de dolari.

Zelda Perkins a fost asistenta personală a lui Harvey Weinstein în anii 90. Nu pentru mult timp, pentru că şeful Miramax a încercat să o violeze pe una dintre colegele sale, în timp ce se aflau la Festivalul de Film de la Veneţia. La întoarcere, a fost sfătuită să ia urgent legătura cu avocaţii. Dar aceştia i-au acordat şanse minime.

„Nu am fost la poliţie în timp ce eram la Veneţia, nu aveam dovezi fizice şi ar fi fost cuvântul a două tinere de mai puţin de 25 de ani contra cuvântului lui Harvey Weinsten, Miramax”, a explicat Zelda Perkins, fosta asistentă a lui Weinstein, într-un interviu pentru BBC.

După ce a demisionat din companie, femeia a primit 125.000 de dolari pentru un acord de confidenţialitate. Termenii acestuia erau însă extrem de duri şi ani de zile după ce l-a semnat a trăit cu spaima că l-ar putea încălca, pentru că nici măcar nu a primit un exemplar al documentului.

„Nu aveam voie să vorbesc cu un terapeut fără ca acesta să semneze un acord de confidenţialitate. Nu am avut voie să vorbesc cu contabilul despre banii pe care i-am primit”, a spus Zelda Perkins.

Avocaţii lui Harvey Weinstein au transmis că scenaristul neagă orice comportament pentru care nu ar fi avut acordul celeilalte părţi şi orice ameninţare. Scandalul sexual izbucnit din cauza fostului producător face victime colaterale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri