Sari la conținut

Muzicianul şi compozitorul Leon Russell a murit 

Muzicianul şi compozitorul Leon Russell a murit în somn, la vârsta de 74 de ani, la Nashville, potrivit unui anunţ pe pagina sa de Facebook, citează site-ul ultimateclassicrock.com.

Elton John And Leon Russell Perform On "Good Morning America"

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Născut la Lawton, Oklahoma, pe 2 aprilie 1972, Russell a devenit cunoscut ca membru al Delaney & Bonnie and Friends, şi după ce a colaborat cu Joe Cocker. A fost coproducător la albumul „Joe Cocker” din 1969 pentru care a compus două dintre melodii. Apoi, Russell s-a alăturat trupei lui Joe Cocker, în celebrul turneu Mad Dogs and Englishman, cu care a devenit celebru pentru piesa „Superstar”, potrivit News.ro.

A lucrat ca producător, compozitor, colaborator şi partener de turneu pentru artişti ca Rolling Stones, Freddie King şi Bob Dylan.

După ani în care a fost într-un con de umbră, Russell a revenit în atenţie şi s-a alăturat lui Elton John în 2010, cu care a făcut echipă pentru albumul „The Union”. După ce au mers în turneu, Leon Russell a lansat ultimul său album solo, „Life Journey”, în 2014. 

În iulie 2016, Russell a suferit un atac de inimă, dar părea că-şi va reveni complet. Cauza morţii sale este încă necunoscută.