Neil Young cere să îi fie eliminată muzica de pe Spotify: „Pot avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii”

Data actualizării: Data publicării:
Neil Young
Neil Young cere să îi fie eliminată muzica de pe Spotify. Foto: Profimedia

Neil Young a cerut să-i fie eliminată muzica de pe Spotify din cauza emisiunii „The Joe Rogan Experience”, cel mai ascultat podcast în momentul de faţă de pe platforma de streaming. „Pot avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii”, scrie muzicianul într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul său web şi adresată managerilor săi. 

Într-o scrisoare deschisă adresată managerului şi casei sale de discuri, scrisoare ce a fost postată pe site-ul său web şi, ulterior, eliminată, Young a scris: „Fac asta pentru că Spotify răspândeşte informaţii false despre vaccinuri”.

Artistul a precizat că a luat această decizie în urma popularităţii podcast-ului „The Joe Rogan Experience”, unul dintre cele mai ascultate podcast-uri din lume la care Spotify are drepturi exclusive în urma unui contract de 100 de milioare de dolari.

„Cu aproximativ 11 milioane de ascultători per episod, JRE, care este găzduit exclusiv pe Spotify, este cel mai mare podcast din lume şi are o influenţă extraordinară. Spotify are responsabilitatea de a atenua răspândirea dezinformării pe platforma sa, deşi compania nu are în prezent o politică de dezinformare”, a scris el, adăugând: „Vreau să-i anunţaţi imediat pe cei de la Spotify că, începând de azi, vreau toată muzica mea de pe platforma lor... Ei poate avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii", scrie The Guardian.

Unii oficiali de sănătate publică au cerut, de asemenea, luna trecută, ca Spotify să ia măsuri împotriva lui Rogan, acuzând popularul podcast că deţine un „istoric referitor la difuzarea de informaţii greşite, în special în ceea ce priveşte pandemia COVID-19”.

Scrisoarea citează un episod în care Rogan a stat de vorbă cu Robert Malone, un virusolog care a lucrat la tehnologia mRNA de vaccinare, care a dus la apariţia unor seruri anti-Covid, dar care de atunci a fost criticat pentru că a răspândit informaţii eronate despre vaccin. Young i-a criticat pentru că au promovat mai multe teorii ale conspiraţiei fără fundament, inclusiv faptul că spitalele ar primi bani pentru a diagnostica în mod eronat decese cauzate de Covid şi pentru afirmaţia lui Malone că liderii lumii i-au „hipnotizat” pe oameni să susţină vaccinurile.

Reprezentanţii artistului nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii. În momentul scrierii acestui articol, opera muzicianului rămâne accesibilă pe Spotify.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri