O a patra femeie îl acuză pe regizorul Roman Polanski de agresiune sexuală

Data publicării:
'D'apres une histoire vraie' Premiere - 13th Zurich Film Festival
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fosta actriţă Renate Langer este a patra femeie care îl acuză pe regizorul Roman Polanski de agresiune sexuală, potrivit New York Times citat de The Hollywood Reporter.

'D'apres une histoire vraie' Premiere - 13th Zurich Film Festival
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Renate Langer a declarat poliţiei elveţiene că Roman Polanski a violat-o în urmă cu 46 de ani, pe când ea avea vârsta de 15 ani.

Femeia susţine că incidentul a avut loc în februarie 1972, într-o casă din Gstaad, notează News.ro.

Avocatul lui Polanski, Harland Braun, a refuzat să comenteze acuzaţiile. Regizorul a mai fost acuzat de agresiune sexuală.

Pe 11 martie 1977, el a fost arestat şi acuzat că a drogat-o şi violat-o pe Samantha Geimer, atunci în vârstă de 13 ani. Polanski a pledat vinovat pentru raport sexual cu un minor, a fost evaluat psihiatric şi a petrecut 42 de zile în închisoare. Un an mai târziu însă, când a aflat că judecătorul nu era dispus că accepte înţelegerea şi dorea să facă din el un exemplu, aparent condamnându-l la 50 de ani de închisoare, Polanski a fugit la Paris. A rămas acolo, în ciuda mai multor tentative, dar şi a cererilor victimei de a închide cazul. Luna trecută, judecătorul Scott Gordon a decis ca acest caz să meargă mai departe.

Roman Polanski, născut pe 18 august 1933, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori, cineaşti şi scenarişti din lume. Este autorul filmului „Cuţitul în apă”, primului lungmetraj polonez nominalizat la Oscar la categoria „cel mai bun film străin”, dar şi al unor pelicule de referinţă pentru industria cinematografică, precum „Repulsie”, „Fundătura”, „Copilul lui Rosemary”, „Cartierul chinezesc”, „Pianistul” şi „Venus înveşmântată în blănuri”. A primit cinci nominalizări la Oscar - câştigând o dată acest trofeu - şi a fost recompensat cu trei premii BAFTA, un Glob de Aur, opt premii César şi trofeul Palme d'Or.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri