O nouă femeie în viaţa lui Brad Pitt

Data actualizării: Data publicării:
'Fury' Press Conference In Seoul
SEOUL, SOUTH KOREA - NOVEMBER 13: Brad Pitt attends the 'Fury' Press Conference at Conrad Hotel on November 13, 2014 in Seoul, South Korea. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)

Brad Pitt are o nouă femeie în viaţa lui: o celebră arhitectă din Statele Unite, care predă la renumitul Institut de Tehnologie din Massachusetts.

Jurnaliştii ştiu asta de la apropiaţi ai cuplului care spun că pe cei doi îi uneşte pasiunea pentru arhitectură şi design şi că starul o găseşte fascinantă pe noua sa prietenă.

Ar fi vorba totuşi despre o relaţie profesională care nu s-a transformat încă şi într-o poveste de dragoste au adăugat aceleaşi surse.

Neri Oxman s-a născut în Haifa, Israel. Tatăl ei american şi mama ei de origine israeliană au fost arhitecţi cunoscuţi.

După ce şi-a încheiat serviciul militar obligatoriu în armata israeliană, Oxman a aplicat la o facultate de medicină. Însă, după doi ani de studiu la Universitatea Ebraică din Ierusalim, s-a transferat la Technion - Institutul Politehnic din Haifa, unde tatăl ei era profesor.

După studiile pe care le-a urmat în Ierusalim şi apoi în Londra, Oxman a emigrat în SUA, în 2005, pentru a studia cu mentorul ei, teoreticianul în design William J. Mitchell, la MIT. În 2010, a devenit cadru didactic la MIT şi a rămas la această instituţie de atunci.

Oxman, care a fost multiplu premiată pentru lucrările ei, şi-a creat cel mai cunoscut proiect al său în 2003, „The Silk Pavilion”, o structură asemănătoare unui dom, pentru care a folosit robotică, dar şi 6.500 de viermi de mătase. O part dintre lucările ei sunt expuse în muzee precum Muzeul de Artă Modernă din New York şi Muzeul de Ştiinţă din Boston.

Neri Oxman a fost căsătorită cu compozitorul argentinia  Osvaldo Golijov, premiat, între altele, cu două trofee Grammy. Cei doi s-au căsătorit în 2011. Oxman, care îşi păstrează viaţa personală în afara luminii reflectoarelor, a refuzat să comenteze despre despărţirea ei de Golijov. În 2017, ea a declarat pentru W Magazine că nu are copii.

Într-un interviu acoradt în 2017 publicaţiei W Magazine, Oxman a făcut o referire la Brad Pitt şi la George Clooney, dându-i exemple pentru tendinţa oamenilor de a idolatriza modele masculine.  

Brad Pitt se află în plin proces de divorţ cu Angelina Jolie cu are are împreună şase copii. Ei au hotărât să se despartă în toamna lui 2016 şi la începutul acestei luni ar fi ajuns la o înţelegere privind divorţul, după o lungă bătălie judiciară.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri