O tânără actriță a povestit cum ar fi fost hărțuită sexual de Geoffrey Rush

Data publicării:
colaj metoo
FOTO: IMDB/ Getty Images

Actriţa australiană Eryn-Jean Norvill a descris marţi, în faţa tribunalului unde se desfăşoară procesul de defăimare intentat de Geoffrey Rush împotriva unui ziar local, senzaţia de ''ruşine'' pe care a simţit-o în urma presupuselor gesturi de hărţuire sexuală din partea colegului său de scenă, relatează EFE.

colaj metoo
FOTO: IMDB/ Getty Images

Geoffrey Rush acuză compania Nationwide News, proprietară a Daily Telegraph şi filiala News Corp Australia, de defăimare, în urma articolului semnat de ziaristul Jonathan Moran, publicat pe 30 noiembrie 2017, în care actorul a fost acuzat de "comportament nepotrivit" faţă de o colega de scenă, care s-a dovedit ulterior că este Eryn-Jean Norvill, potrivit Agerpres.

Actriţa australiană, care l-a cunoscut pe Rush la Sidney între 2015 şi 2016 cu ocazia punerii în scenă a piesei de teatru 'King Lear', a compărut în faţa tribunalului pentru a povesti despre comportamentul actorului faţă de ea.

Norvill, care în piesă juca rolul fiicei lui Rush, a mărturisit că, la un moment dat în timpul repetiţiilor, era culcată pe podea cu ochii închişi şi îşi aminteşte râsetele, murmurul şi reacţiile din sală când a deschis ochii şi l-a văzut pe Rush îngenuncheat în faţa ei, relatează ABC.

În această scenă, Geoffrey Rush trebuia să-şi manifeste durerea faţă de moartea fiicei sale, interpretată de Norvill.

"Avea ambele mâini deasupra bustului meu şi gesticula, ca şi cum mi-ar fi mângâiat lasciv trupul, desenând în aer forma sânilor mei", a declarat tânăra actriţă, subliniind că Geoffrey Rush făcea în acelaşi timp gesturi cu sprâncenele, ochii şi zâmbea în timp ce îşi umezea buzele.

Norvill a spus că, în acel moment, regizorul piesei, Neil Armfield, l-a admonestat pe actor spunându-i: ''Geoffrey, opreşte-te". Actriţa a insistat că această presupusă abatere "nu putea fi accidentală", povestind că, într-un alt moment, Geoffrey Rush şi-a pus mâinile sub axile, pipăindu-i partea laterală a sânilor şi atingându-i, de asemenea, buzele.

"Cred că a făcut-o în mod deliberat", a subliniat Norvill, care s-a simţit prinsă în capcană, având în vedere că trebuia să interpreteze un personaj mort şi un trup inert. Ea a declarat că s-a simţit intimidată de faima actorului, că i-a acuzat pe cei prezenţi în sala de repetiţii că sunt "complici" şi pe regizor pentru că a declarat că nu are probleme cu comportamentul lui Geoffrey Rush.

Săptămâna trecută, actorul laureat cu Oscar în 1996 pentru rolul său din ''Shine'' a declarat în faţa tribunalului că aceste acuzaţii, pe care el le respinge, i-au afectat grav viaţa şi cariera. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri