Sari la conținut

Phil Collins, dus de urgenţă la spital

Artistul în vârstă de 66 de ani a fost dus de urgenţă la spital în Londra, fiind nevoit să amâne concertul pe care urma să-l susţină în capitala Angliei.

phil collins

Foto: Facebook

Phill Collins s-a rănit grav la cap și a fost dus de urgență la spital după ce, miercuri noapte, a căzut în drum spre toaleta din hotelul unde era cazat, potrivit unui mesaj postat pe pagina oficială a artistului.

Phil Collins a căpătat probleme în timpul deplasării în urma unei operații pe care a suferit-o la coloană. Artistul se afla cazat într-un hotel în Londra, când s-a trezit în toiul nopții pentru a merge la toaletă. Acesta a alunecat și s-a lovit cu capul de un scaun în cădere. Collins a primit tratamentul adecvat şi acum se recuperează.

Născut pe 30 ianuarie 1951, Phil Collins este cântăreţ, instrumentist, compozitor, producător şi actor. Între 1970 şi 1996 a făcut parte, ca toboşar şi mai târziu ca solist, din grupul Genesis, iar cariera solo şi-a lansat-o odată cu albumul ”Face Value”, în 1981. Acesta a fost urmat de alte şapte discuri solo de studio. Este deţinătorul a şapte premii Grammy, cinci Brit Awards şi al unui Oscar, pentru cel mai bun cântec, "You'll Be in My Heart", din animaţia ”Tarzan” (1999), iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Phil Collins a făcut parte, printre altele, din figuraţia filmul The Beatles ” A Hard Day's Night” (1964), a apărut într-un episod al serialului de televiziune ”Miami Vice” şi a fost protagonistul dramei romantice ”Buster” (1988), regizată de David Green. Şi-a împrumutat vocea şi unor personaje animate, în ”Balto” (1995) şi ”Cartea Junglei 2” (2003). În anii 1999, 2000 şi 2006, Phil Collins a revenit alături de Genesis. Starul britanic a fost căsătorit de trei ori şi are cinci copii.

În 1999, Phil Collins a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2010 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în calitate de toboşar al grupului Genesis.