Premiile Brit Awards, ceremonie-test cu public: 4.000 de spectatori fără măşti și fără distanţare socială

Data publicării:
madonna si trupa de dansatori cu masca de diavol pe scena
Spectacolul Brit Awards se va ține cu public anul acesta. Foto Getty Images

Premiile Brit Awards, dedicate muzicii britanice, vor avea loc cu public anul acesta. Ceremonia de pe 11 mai se va ține cu o audienţă de 4.000 de persoane, dintre care 2.500 vor fi cadre medicale şi 1.500 invitaţi, scrie Mediafax, preluând CNN

Participanţii vor fi obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ, realizat înainte de eveniment. În timpul spectacolului, ei nu vor trebui să se distanţeze unul de celălalt. De asemenea, li se cere să se testeze şi după spectacol, pentru a urmări orice posibilă transmitere a virusului între membrii publicului.

„Nu numai că vom sărbători muzica şi artiştii care ne-au ajutat să traversăm pandemia, dar sperăm că va oferi o soluţie pentru întoarcerea muzicii live, pe care fanii şi artiştii o au în suflet”, a declarat Geoff Taylor, directorul executiv al Brit Awards.

Ceremonia face parte dintr-o serie de evenimente-test, supravegheate de guvernul britanic, care încearcă să respecte promisiunea făcută de prim-ministrul Boris Johnson, cu privire la revenirea la normalitatea pre-Covid, începând cu 21 iunie.

Petrecere cu 3.000 de oameni în club

Din aceeaşi serie de evenimente-test face parte şi cel de pe 30 aprilie, când 3.000 de oameni vor petrecere într-un club de noapte din Liverpool.

Pe 2 mai, 5.000 de oameni vor participa la un concert în aer liber, iar pe 15 mai 21.000 de fani ai fotbalului vor urmări finala Cupei FA pe stadionul Wembley.

Carantina strictă şi campania de vaccinare au ajutat Marea Britanie să redeschidă mai multe sectoare în ultimele săptămâni. Pub-urile, restaurantele şi alte localuri s-au redeschis parţial şi oamenii pot lua masa în aer liber. Alte restricţii urmează să fie ridicate începând cu 17 mai.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri