Queen scrie istorie la concertul umanitar „Fire Fight Australia”, la 35 de ani de la memorabilul „Live Aid”

Data actualizării: Data publicării:
brian adams queen concert australia profimedia-0498854411
Brian May - Queen la concertul Fire Fight Australia Foto: PETER PARKS / AFP / Profimedia

Queen şi Adam Lambert au scris istorie duminică, legând două dintre cele mai mari evenimente muzicale caritabile, Live Aid din Londra, din 1985, şi Fire Fight Australia, de la Sydney, de duminică. Fire Fight Australia, la care participă mii de spectatori, are ca scop colectarea sumei de 10 milioane de dolari, după incendiile devastatoare din această țară.

Suma colectată este destinată pompierilor care s-au luptat cu incendiile de vegetaţie, comunităţilor afectate, dar şi organizaţiilor ce salvează animale, scrie Mediafax.

Queen a cântat acelaşi set de piese pe care le-a interpretat și la mega-concertul Live Aid, singura diferenţă fiind că, în 1985, îl avea ca solist pe Freddie Mercury, iar duminică l-a avut pe Adam Lambert, potrivit The Telegraph.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și:  Ipostaza amuzantă în care a fost surprins chitaristul Brian May, alături de un koala, înaintea concertului istoric din Australia

Evenimentul „Fire Fight Australia” (#FireFightAustralia) a adus pe stadionul ANZ din Sydney o serie de vedete internaţionale şi locale unite pe aceeaşi scenă cu scopul de a aduna fonduri pentru Australia.

70 de mii de australieni au umplut până la refuz stadionul din Sydney. Alice Cooper, Queen și Ronan Keating au fost doar câțiva dintre artiștii care au participat la eveniment. Nu mai puțin de zece ore a durat concertul. Evenimentul a fost presărat și cu critici la adresa autorităților: prezentatorii l-au acuzat, de exemplu, pe premier că nu a știut să gestioneze situația.

În lineup-ul evenimentului au mai fost anunţate şi o serie de vedete australiene printre care se numără Amy Shark, Baker Boy, Conrad Sewell, Daryl Braithwaite, Delta Goodrem, Grinspoon, Guy Sebastian, Hilltop Hoods, ICEHOUSE, Illy, Jessica Mauboy, John Farnham, Lee Kernaghan, Olivia Newton-John, Peking Duk, Pete Murray, Tina Arena şi William Barton.

33 de oameni au murit în incendiile din Australia, un miliard de animale au pierit și 12 milioane de hectare de vegetație au fost distruse. Sâmbătă, autoritățile au anunțat că au reușit să aducă sub control focarele din cea mai afectată regiune a țării. Peste 2.000 de locuinţe din Australia au fost distruse începând din luna septembrie 2019 şi până în ianuarie anul acesta. Mii de oameni au suferit din cauza evacuărilor.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri