Sari la conținut
News Alert

Schimbări în trupa Cargo

Formaţia rock Cargo a anunţat despărţirea de basistul Florin Barbu, care a fost înlocuit de Alin Achim, membru al trupei Desant.

cargo

Unul dintre motivele despărţirii trupei de basistul Barbu a fost distanţa dintre Timişoara şi Sibiu. ”Am avut, timp de patru ani, plăcerea să-l avem alături de noi pe Florin Barbu... Au fost multe momente frumoase, dar şi neînţelegeri, ca în orice familie. Poate distanţa dintre Timisoara şi Sibiu nu pare mare, dar câteodată în comunicare poate crea o prăpastie. Multumim, Barby, îţi dorim succes în continuare!”, este mesajul publicat joi pe pagina de Facebook a formaţiei.

Liderul grupului, chitaristul Adi Bărar, a confirmat pentru Agenţia de presă News.ro că noul basist al trupei este Alin Achim, membru al grupului timişorean Desant, care a mai făcut parte în trecut din formaţia Cargo.

”Este noul şi vechiul basist. Am cântat împreună vreo 12 ani”, a spus Adi Bărar, contactat de News.ro. 

Alin Achim a fost cooptat în trupa Cargo în 1997. După trei ani, el a părăsit formaţia.

Formaţia Cargo a fost înfiinţată în 1985, la Timişoara, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

În 1992, Cargo a lansat albumul de debut, “Povestiri din gară”, care cuprinde nouă piese. Componenţa trupei a suferit, în continuare, modificări. În 1995, a apărut al doilea material discografic - ”Destin”. La puţin timp după lansare, Kempes a avut un accident de motocicletă, în care a fost rănit grav. Recuperarea lui a fost lungă şi anevoioasă, însă a revenit pe scenă alături de trupă, fiind acompaniat de vocea lui Adrian Igrişan (poreclit “Baciul”). În 1998, grupul a lansat albumul “Ziua vrajitoarelor” şi o brosura intitulată “Jurnal de bord”, care cuprinde textele tuturor cântecelor şi biografia oficială a trupei. În 2002, Ovidiu Ioncu “Kempes” a plecat în Australia, vocea principală fiind preluată de Adrian Igrişan. Doi ani mai târziu, în decembrie 2004, Cargo a lansat albumul “Spiritus Sanctus”, urmat, în 2007, de ”XXII”, care include cele mai cunoscute piese ale trupei, înregistrate de data aceasta cu Igrişan.

În 2016, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis - ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” - şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.