VIDEO. Selma Blair, primul interviu după diagnosticul de scleroză multiplă

Data actualizării: Data publicării:
selma blair

Actrița Selma Blair a acordat primul său interviu de când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, în luna august a anului trecut. Artista în vârstă de 46 de ani a apărut în public după mult timp, la petrecerea Vanity Fair de la Premiile Oscar, unde a pășit pe covorul roșu ajutată de un baston.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În interviul acordat ABC News, Selma Blair a vorbit despre boala cu care a fost diagnosticată și despre simptomele pe care a început să le aibă încă din 2011.

„Sunt foarte bine. Sunt foarte fericită că stau de vorbă cu voi și că vă pot arăta cum este să suferi de o formă agresivă de scleroză multiplă. Așa că, după cum poți observa, nu pot să vorbesc foarte bine, am disfonie spasmodică acum”, a spus actrița.

Scleroza multiplă este o afecţiune cronică, inflamatorie a sistemului nervos central, care debutează în cele mai multe cazuri la vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Boala se manifestă sub forme de pusee, iar un puseu poate fi reprezentat de aproximativ orice simptom neurologic, dar cu durata de peste 24 de ore şi debut fără febră.

Întrebată cum a reacționat când a aflat diagnosticul, Selma Blair a dezvăluit că a plâns, pentru că s-a simțit ușurată. „Nu erau lacrimi de panică, erau lacrimi pentru că mi-am dat seama că va trebui să cedez corpului meu care își pierde controlul. Și m-am simțit și ușurată, deoarece, de când s-a născut fiul meu, am tot avut pusee cauzate de scleroza multiplă și nu eram conștientă de asta.

„Așa că luam medicamente, beam, aveam dureri. Nu beam mereu, dar erau momente în care nu mai rezistam”, a povestit Selma Blair.

Ea spune că mult timp simptomele sale nu au fost luate în serios de medici.

„Ajunsesem în punctul în care îmi spuneam că trebuie să merg la lucru și să stau trează. Mi-am lăsat fiul la școală și înainte să ajung acasă am tras pe dreapta și m-am culcat în mașină. Și m-am simțit rușinată. Făceam tot ce puteam, eram o mamă bună, dar mă omora”, a adăugat Selma Blair.

Blair a mai povestit și că a apelat la ajutorul actorului Michael J. Fox, care suferă de boala Parkinson de aproape 30 de ani. „Am zis: nu știu cui să spun asta, dar am început să scap lucruri din mână și să fac lucruri ciudate. Și el m-a ajutat”, a mai spus Selma Blair.

Actrița a dezvăluit și că medicii i-au spus că, într-un an, și-ar putea recăpăta în proporție de 90% controlul asupra propriului corp.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri