Sting și scandalul imigranților ilegali de pe proprietatea sa

Data actualizării: Data publicării:
sting la ferma - gardenista

Presa internațională scrie despre un scandal care a izbucnit în legătură cu ferma pe care celebrul muzician Sting o deţine în Italia. Mai mulţi imigranţi ilegali ar fi fost descoperiți lucrând pe proprietatea lui Sting din regiunea Toscana.

Potrivit The Daily Telegraph, 30-40 de imigranţi care nu au primit drept de rezidenţă în Italia ar fi fost recrutaţi de bande criminale, care i-au plasat apoi pe proprietăţi din Toscana, unde erau exploatați, prost plătiți și ținuți în condiții precare.

Firma care se ocupă de terenurile lui Sting nu ar fi ştiut că muncitorii sunt clandestini. „Sting nu are cunoştinţă despre ce s-a întâmplat şi credem că nici nu se afla în Italia la acel moment. Nu face parte din ancheta noastră, dar îi căutăm pe cei care au făcut angajările pentru proprietate”, a spus procurorul care se ocupă de anchetă.

Artistul s-a declarat „întristat şi tulburat” de aceste dezvăluiri și speră ca justiția italiană să facă lumină în acest caz. Mai mult, artistul crede că acest scandal, mediatizat cu atât mai mult cu cât apare și numele lui, să ajute la demascarea și condamnarea acestor practici ilegale.

Sting deţine lângă Florenţa o vilă luxoasă şi o fermă de 350 de hectare cu vie şi măslini.

Sting, pe numele său real Gordon Sumner, deţine de 16 ani această proprietate. Există un magazin care vinde numai produse rezultate de pe această proprietate, inclusiv ulei, măsline, legume, fructe, miere şi salam. Unul dintre vinurile roşii produse pe proprietatea lui Sting, numit Sister Moon, după unul dintre cântecele sale, a fost inclus anul acesta în top 100 al celor mai bune vinuri italiene, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri