Trupa Coldplay renunță la concerte

Data publicării:
Coldplay renunta la concerte
Chris Martin (Coldplay) Foto: Guliver/Getty Images

Trupa Coldplay renunță la concerte din rațiuni ecologiste, așa că nu va pleca în turneul de promovare pentru cel mai recent album, Everyday Life.

Solistul trupei, Chris Martin, a declarat că decizia a fost luată pentru protejarea mediului. Vom avea șanse să îi mai vedem pe britanici în concert doar atunci când vor pune la punct spectacole cu amprentă de dioxid de carbon zero, în care să nu mai fie deloc folosit plasticul de unică folosință, iar alimentarea să fie cât mai mult posibil prin energie solară.

„Cu toții, în orice industrie am lucra, trebuie să ne dăm seama care este cel mai bun mod de a ne face datoria. Cea mai grea parte este cea cu zborurile. Vom încerca, timp de un an sau doi, să vedem nu doar cum turneul nostru poate fi sustenabil, ci și cum poate aduce beneficii. Cum putem strânge resursele create de turneul nostru pentru a avea un impact pozitiv?” - a explicat Chris Martin, solistul trupei Coldplay.

Trupa se află în prezent în Iordania, pentru două concerte de promovare a albumului „Everyday Life”, care vor fi transmise live pe YouTube. Formaţia va lansa noul album cântând de două ori la Amman în data 22 noiembrie, prima dată la răsăritul soarelui şi a doua oară la asfinţit.

„Ne luăm un răgaz pentru a vedea cum poate fi turneul nostru benefic în mod activ”, a declarat Martin (42 de ani) pentru BBC News. El a adăugat că trupa ar fi dezamăgită dacă orice viitor turneu nu va fi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Ultimul mare turneu al Coldplay a fost dedicat promovării albumului „Head Full Of Dreams”, în 2016 şi 2017.

Noul album al trupei, cu melodii inspirate din reportaje despre un grădinar afgan şi un compozitor nigerian de imnuri, va putea fi ascultat de fani începând de vineri, scrie Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri