Sari la conținut
News Alert

Un ultim omagiu pentru Leonard Cohen pe rețelele de socializare

Cântăreți, scriitori, lideri politici și fani ai muzicii sale i-au adus un ultim omagiu pe rețelele de socializare muzicianului și poetului canadian Leonard Cohen. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a scris pe Twitter că „muzica niciunui alt artist nu s-a simţit şi nu a sunat precum cea a lui Leonard Cohen. Şi totuşi, munca sa a rezonat de-a lungul mai multor generaţii. Îi va lipsi Canadei şi întregii lumi”. 

Coachella Valley Music & Arts Festival 2009 - Day 1

Foto: Gulliver/Getty Images

Prim-ministrul canadian a emis un comunicat în care a salutat originalitatea artistului și modul în care a reușit să atingă, prin muzica și poezia lui, generații atât de multe și de diferite. 

„Leonard Cohen este la fel de relevant astăzi cum era în 1960. Abilitatea lui de a exprima o varietate de emoții l-au transformat într-unul dintre cei mai longevivi și influenți muzicieni din istorie. Ne vom aminti cu drag de vocea lui specifică, umorul său și versurile sale care au devenit preferatele a numeroase generații”, a scris Justin Trudeau. 

Nu doar Canada l-a pierdut pe Leonard Cohen ci lumea întreagă. De la lideri politici, la scriitori și oameni obișnuiți, muzica lui Cohen a fost apreciată de oameni de toate vârstele și profesiile. Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu artistului pe rețele de socializare. 

Aceștia i-au mulțumit pentru contribuția sa la industria muzicală, pentru emoțiile pe care i-a stârnit în ei prin muzica lui și pentru poezia pe care a lăsat-o în urmă. 

Russell Crowe: „Dragă Leonard Cohen, mulțumesc pentru nopțile liniștite, clipele de reflecție, perspectivă, pentru zâmbetul strâmb și pentru adevăr”

Mia Farrow și J.K Rowling au postat pe platforma de microblogging un citat celebru de-al artistului: „În orice lucru există o crăpătură. Așa intră lumina”. 

Jens Stoltenberg: „Marele Leonard Cohen ne-a părăsit. Muzica lui legendară va dăinui”. 

Kristin Chenoweth: „Mulțumesc pentru enormul tău talent”. 

Kevin Murphy: „L-am iubit pe Leonard Cohen. Profunzimea, întunecimea, frumusețea șifonată, dezordinea gândită, pasiunea. Și mai știți ce? Mai era și de-a dreptul amuzant”. 

Trupa One Republic a scris pe Twiter: „Leonard Cohen a fost fără îndoială unul dintre cei mai mari muzicieni ai tuturor generațiilor. Mulțumim pentru viața ta”.

Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani. Fiul artistului, Adam, a declarat pentru Rolling Stones că tată lui a murit „liniștit, în casa lui din Los Angeles, împăcat că a terminat unul dintre cele mai bune albume ale sale”. 

„A scris până în ultimele sale momente cu umorul său caracteristic”, a adăugat fiul cântărețului. 

Supranumit „trubadurul angoaselor'', artistul canadian s-a născut în ziua de 21 septembrie 1934, în suburbia Westmount a Montrealului. La vârsta de 13 ani a început să cânte la chitară, interpretând diferite piese, creații proprii, în cafenelele din oraș.

Leonard Cohen a devenit cunoscut în anii 1960 ca poet, scriitor şi compozitor. Interesul său primar a fost literatura, însă atenţia publicului a fost atrasă de muzica sa, odată cu stabilirea la New York. Primul său album, „Songs of Leonard Cohen”, a fost lansat în 1967 şi a devenit un disc-cult.

Muzicianul şi-a lansat cel de-al 14-lea album, „You Want It Darker”, în luna octombrie a acestui an.