Video&Foto Vedeta de televiziune Raffaella Carra a murit după o lungă suferință

Data actualizării: Data publicării:
raffaella carra trimite un sarut la distanta
Raffaella Carra, în timpul transmisiei Eurovision din 2011. Vedeta incontestabilă a televiziunii italiene a murit luni, la 78 de ani, lăsând în urmă o carieră prolifică Foto: Profimedia

Raffaella Carra, considerată „regina televiziunii italiene”, a murit luni, din cauza unui cancer care a chinuit-o în ultimii ani și care se generalizase. La 78 de ani, Raffaella Carra se bucura de aura unei legende a muzicii şi a televiziunii italiene, fiind adorată deopotrivă de publicul din străinătate. A fost prezentă neîntrerupt pe micile ecrane, decenii întregi, până în urmă cu doi ani. Și în România, Raffaella Carra a fost unul dintre numele occidentale care a reușit să treacă de barierele cenzurii comuniste.

„Raffaella Carra s-a stins din viaţă luni, la 16:20, după o boală nemiloasă care i-a cuprins corpul său fragil, dar atât de plin de energie”, anunță un comunicat al familiei, citat de Agerpres. „A fost o forţă de neoprit, care a urcat-o pe culmile star system-ului mondial, o voinţă de fier care nu a părăsit-o până în ultimul moment, astfel încât nimeni nu a ştiut cât de grea i-a fost suferinţa”, adaugă comunicatul.

raffaella carra
Sergio Japino a fost partenerul ultimilor ani de viață ai Raffaellei Carra Foto: Profimedia

Cel care i-a fost partener în ultimii ani, Sergio Japino, a scris într-un mesaj: „Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

Prima „showgirl” a televiziunii alb-negru

Născută la Bologna la 18 iunie 1943, pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni, ea a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi, şi în comedia muzicală „Scaramouche” (1965). În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public.

raffaella carra
Raffaella Carra, prima vedetă italiană a televiziunii alb-negru Foto: Profimedia

Raffaella Carra a devenit astfel prima „showgirl” a micilor ecrane în alb-negru.

A obţinut un succes răsunător în 1984 cu „Pronto, Raffaella”, care a avut o audienţă impresionantă.

A devenit apoi prezentatoare a programului „Domenica in” (1986) la televiziunea publică Rai, iar în 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5, pentru a se întoarce apoi în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”.

O carieră de invidiat

După o paranteză de patru ani pe care i-a petrecut la Madrid, unde a condus programul „Hola Raffaella” pentru televiziunea spaniolă, ea s-a întors în Italia în 1995, unde s-a reimpus ca regină a micilor ecrane cu programul „Carramba! Che sorpresa” (1995-97 şi 2002), emisiune inspirată din variete-ul britanic „Surprise, surprise”.

Raffaella Carra a continuat seria de succese cu emisiunile „Carramba! Che fortuna” (1998-2000 e 2008) şi „Segreti e ... bugie” (1999), la televiziunea publică Raiuno.

În 2001, a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo, iar în 2004 a condus programul „Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea „Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă.

În 2007, a fost lansată „Raffica Carra”, o compilaţie video-muzicală care face o trecere în revistă a carierei sale prolifice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurat la „Vocea Italiei”

În 2013, Raffaella Carra revine pe micile ecrane în chip de „jurat” al emisiunii de talente muzicale „The Voice of Italy”, iar în acest an este lansat şi ultimul său album, „Replay”.

raffaella carra deces
Tommaso Pini și Raffaella Carra în show-ul „Vocea Italiei” din 2014 Foto: Profimedia

În 2015, Raffaella Carra a condus pe Raiuno show-ul „Forte forte forte”, în paralel cu „The Voice of Italy”, iar în 2019 a prezentat ultimul său program, „A raccontare comincia tu”, pe postul public Raitre.

Funeraliile sale vor fi simple şi scurte, aşa cum şi-a dorit Raffaella, a cărei ultimă dorinţa a fost ca trupul ei să fie incinerat.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri