New York Times: 52 de locuri de vizitat în 2017

Data actualizării: Data publicării:
Madrid
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Sute de locuri pot fi explorate anul acesta. Jurnaliștii de la New York Times ne recomandă câteva dintre cele mai extraordinare destinații în 2017.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Zermatt, Elveția. Situat în apropierea celebrului masiv Matterhorn, cunoscut de localnici drept „Muntele Munților”, cu o altitudine de 4.478 metri, orașul elvețian Zermatt va marca anul acesta 152 de ani de la prima escaladare cu succes a masivului. Reușita, consemnată la 14 iulie 1865, aparține echipei alpiniștilor englezi conduși de Edward Whymper.

Orașul este vizitat de mii de turiști în fiecare an atât pentru practicarea sporturilor de iarnă, cât și pentru drumeții în timpul sezonului cald, zona având trasee turistice foarte bine organizate, inclusiv printr-o cale ferată complet electrificată, ce asigură o mobilitate excelentă turiștilor prin frumoasele peisaje ale Alpilor Penini.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Dubrovnik, Croația. Mulți dintre cei care călătoresc în Croația descoperă că Dubrovnik este adorabil, dar și oarecum saturat de turiști. Frumoasa Coastă Dalmată are multe orașe încântătoare și mai puțin tranzitate. Printre acestea se numără Zadar, oraș de pe malul Mării Adriatice, cu istorie și viață culturală foarte interesante, printre ale cărui atracții se numără Orga Marină a arhitectului Nikola Basic.

Putem recunoaște Debarcaderul Regelui din filmul serial „Urzeala tronurilor” pe Coasta Dalmată.

Multe plaje private pot fi admirate în Dubrovnik : plaja hotelului de patru stele Kompas, dar și mult-așteptata renovare a hotelului Excelsior care va fi finalizată în iunie.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Hamburg, Germania. Orașul este considerat un rai al arhitecturii și designului. O plimbare pe malul Elbei și printre clădirile din secolul al XIX-lea vor încânta turiștii.

Centrul comercial Herzog & de Meuron - Elbphilharmonie are planificată deschiderea în prima lună din anul 2017. Clădirea înaltă de peste 100 de metri cu structură de geam este construită în locul unui vechi depozit.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Stockholm, Suedia. Intrarea gratuită la muzeele din Suedia va face vizitele în această țară mai ieftine în 2017. Printre muzeele fără taxă se numără: Muzeul de artă modernă, Muzeul istoriei naturale, Muzeul istoriei Suediei și Castekyk Skokloster.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Madrid, Spania. Oraș apreciat pentru gastronomia internațională. Rețete extraordinare japoneze, braziliene, vietnameze, mexicane sau indiane se regăsesc în restaurantele din Madrid. Printre localurile recomandate de NYT se numără: Amazonico, Chuka Ramen Bar și Driver XO.

Printre destinațiile recomandate de NYT mai sunt : Antequera din Spania, Istria din Croația, Birmingham din Alabama, Valea Sacră din Peru, Laikipia din Kenya, Budapesta din Ungaria, Marrakesh din Maroc și Tijuana din Mexic. Lista completă poate fi vizionată aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri