Galerie Foto Aglomerația din cel mai mare aeroport britanic este așteptată să crească pe timpul verii. Imagini cu haosul de pe Heathrow

Data publicării:
British Airways workers at Heathrow airport have voted to strike in a dispute over pay, Manchester, Greater Manchester, UK - 26 Jun 2022
Aglomerație pe aeroportul Heathrow din Londra. Foto: Profimedia Images

Aglomerația din aeroportul Heathrow din Londra duce la probleme persistente cu gestionarea bagajelor pasagerilor, care sunt tot mai mulți pe măsură ce lumea intră tot mai mult în sezonul concediilor de vară. Bagajele se adună în grămezi iar aceasta datorită insuficienței de personal și a întârzierilor pe care le înregistrează zborurile. Călătorii sunt nevoiți să aștepte cu orele și să doarmă pe podea iar personalul amenință chiar că va intra în grevă în timpul verii.

Aglomerație pe aeroportul Heathrow din Londra. Foto: Profimedia Images
Aglomerație pe aeroportul Heathrow din Londra. Foto: Profimedia Images

Aeroportul londonez Heathrow și-a revizuit prognoza de pasageri pentru 2022, în contextul în care cererea pe timp de vară a crescut mai mult decât se aștepta, însă a avertizat în privința riscurilor privind redresarea industriei, transmite Financial Times.

Cel mai mare aeroport britanic prognozează că 54,4 milioane de pasageri sau 67% din nivelurile din 2019, vor trece prin terminalele sale în acest an, de la 52,8 milioane de pasageri pe care îi estima în aprilie.

Însă, aeroportul a avetizat că rămâne valabil riscul de diminuare a traficului, în contextul în care costurile de trai ale călătorilor cresc și în consecință dorința lor de a merge în străinătate. Compania spune într-un raport al investitorilor că pandemia de Covid-19 are potențialul de a se reîntoarce, în vreme ce războiul din Ucraina ar putea de asemenea să afecteze planurile de călătorie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri