Sari la conținut

Basarabenii descoperă România. Turist: „Totul este foarte frumos și diferit față de ceea ce avem în țara noastră”

Fiecare grup de turişti din Republica Moldova vizitează, timp de trei zile cât mai multe locuri reprezentative din România pentru a cunoaşte istoria şi cultura ţării noastre. Turul Bucureştiului a început cu o vizită la muzeul Antipa. Copiii au fost impresinaţi de ce au văzut aici. Plimbarea a continuat apoi pe Calea Victoriei, cu un popas la Ateneu.

 Iată ce spun basarabenii:

„Totul este foarte frumos și diferit față de ceea ce avem în Basarabia. Primul pas făcut în Romania a fost in 1992, când copilul meu a avut posibilitatea să facă liceul la Brașov. ” 

„Este o țară foarte frumoasă, serios, mi-a placut tot ce am văzut aici. Mai ales la Brașov. Și la București îmi place tare”.

Despre eliminarea barierelor culturale dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului este vorba în proiectul propus de o organizaţie nonguvernamentală din România.

„Dorim să aducem 100.000 de basarabeni în toată țara. Am avut multe autorități care ne-au ajutat, mitropolii, primării, universități care ne-au oferit locuri de cazare”, spune Mirela Irindea, vicepreşedinte Acţiunea 2012.

De la începutul verii, 20 de mii de cetăţeni din Republica Moldova au petrecut câteva zile în marile oraşe ale României.