Sari la conținut

Bucureștiul, magnet pentru turiști

Bucureştiul atrage aproape jumătate dintre turiştii străini care se cazează la noi în ţară. Aproape 700 de mii de turişti din străinătate au ales Capitala în primele opt luni ale anului. Asta în vreme ce judeţe ca Teleorman sau Giurgiu au avut mai puţin de 1.000 de turişti veniţi din alte ţări.

1,6 milioane de turişti străini s-au cazat în România în perioada ianuarie-august, perioadă în care au cheltuit un miliard de euro.

În Bucureşti au poposit cei mai mulţi: 692 de mii de turişti străini. Judeţele Braşov şi Sibiu au atras fiecare câte 87 de mii, respectiv 74 de mii de turişti din străinătate.

Restul ţării nu se poate mândri cu prea mulţi vizitatori de peste hotare.

În coada clasamentului sunt judeţele Vrancea, Giurgiu şi Teleorman, care au primit fiecare, în unităţile de cazare, mai puţin de 1.000 de turişti în primele opt luni ale acestui an, potrivit Ziarului Financiar.

Chiar dacă e destinaţia principală pentru străinii care ne vizitează ţara, Capitala României e departe de performanţele altor capitale europene. Viena, de exemplu, atrage anual de şase ori mai mulţi turişti.

În Bucureşti ajung în fiecare an un milion de turişti străini, iar mulţi dintre ei vizitează Centrul Vechi, un loc care a ajuns să fie cunoscut pentru viaţa de noapte.

Cei mai mulţi străini care ajung în Capitală provin din Israel, Germania şi Italia.

Din păcate, Bucureştiul nu este suficient promovat, am fost recent la Viena într-o vizită oficială şi primarul de acolo ne-a spus că Consiliul Municipal pentru promovarea turismului din Viena are peste 100 de angajaţi, la Primăria Generală este un birou cu maxim trei angajaţi”, spune Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Ca soluţie, primarul general vrea înfiinţarea unei entităţi speciale care să se ocupe cu promovarea Bucureştiului, inclusiv ca destinaţie pentru congrese şi conferinţe.