Căldura excesivă favorizează înmulțirea unei alge toxice

Data publicării:
Reports Of Blood Found In Madeleine McCann Apartment
Foto: Gulliver/GettyImages

O algă microscopică toxică se înmulțește în apele arhipelagului spaniol Canare, favorizată în special de temperaturile ridicate, scrie Agerpres citând agențiile de presă internaționale. Autoritățile locale recomandă turiștilor să evite să intre în contact cu ea.

Reports Of Blood Found In Madeleine McCann Apartment
Foto: Gulliver/GettyImages

În Tenerife — cea mai mare insulă din acest arhipelag din Oceanul Atlantic — diferite plaje sunt afectate de această concentrare extraordinară de alge microscopice, care colorează apa, de la maro-verzui la maro-roșcat, a constatat un fotograf AFP.

„De la sfârșitul lunii iunie, asistăm la episoade masive de înflorire a microalgelor, care ajung uneori până în apele de scăldat din apropierea plajelor”, a confirmat luni directorul de sănătate publică pentru Insulele Canare, Jose Juan Aleman.

„Această algă microscopică este o cianobacterie, Trichodesmium erythraeum. Proliferarea ei este un fenomen natural și temporar, care va dispărea”, spune el, apreciind că acum este favorizată de mai ales de încălzire.

„Ea conține o toxină care poate produce iritarea pielii, o dermatită, și este necesar să se evite intrarea în contact cu ea în apă și pe nisip”, recomandă acest responsabil.

Arhipelagul a fost vizitat anul trecut de peste 13 milioane de turiști și autoritățile vor să le transmită 'un mesaj liniștitor'.

„În general, nu a fost necesar să se închidă plajele”, a spus Aleman. Cu toate acestea, AFP a constatat că unele au fost închise pentru înot în ultimele săptămâni, cum ar fi plaja Teresitas din orașul Santa Cruz de Tenerife.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri