Sari la conținut

Destinația de vacanță preferată de români în 2017

Primăvara este sezonul de vârf pentru city break-uri și, odată cu apropierea verii, aprilie este luna în care cele mai multe persoane încep să planifice în mod obișnuit vacanța de vară. Un studiu efectuat recent a dezvășuit care sunt preferințele românilor în materie de vacanțe.

Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos

Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit unui studiu condus de momondo.ro, Londra rămâne destinația de suflet a românilor în 2017, însă a crescut și interesul pentru Marrakech.

„Londra rămâne cea mai căutată destinație printre români, fiind una dintre marile capitale pe care numeroși conaționali o aleg pentru a studia și lucra, dincolo de a petrece vacanța, iar această familiaritate o transformă cu atât mai mult într-o destinație de călătorie binevenită în orice moment din an. Cu toate acestea, 2017 face loc unei destinații la un continent depărtare: Marrakech. Cu o creștere de 346% în căutările efectuate anul acesta comparativ cu 2016, orașul din inima Marocului pare să fi trezit interesul mai multor români. Marrakech este, fără doar și poate, o destinație pe care puțini dintre noi ar putea rezista să n-o descopere”, declară Mircea Giurcă, momondo.ro.

Cea mai dorită vacanţă pentru turiştii români este în cuplu, include călătorii şi cazare la hotel pe durata vacanţei şi cuprinde oportunităţi pentru a face fotografii care pot fi postate pe reţelele de socializare, conform studiului.

Astfel, 73% dintre turiştii români preferă să călătorească în cuplu, iar preţul este factorul determinant pentru mai mult de jumătate dintre români atunci când vine vorba de rezervarea zborului (50%) şi de alegerea hotelului (54%).

Durata medie de vacanţă este de trei zile. Pentru 44% dintre turiştii români, numărul de stele influenţează în mare şi foarte mare măsură alegerea cazării pentru vacanţă, mai arată studiul.

Hotelurile din ţară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire.

Studiul mai arată că 52% dintre români postează fotografii din vacanţă în reţelele de socializare.