Sari la conținut

Cel mai aglomerat weekend din acest an, pe litoral

Pe plaja din Vama Veche cu greu îţi mai puteai găsi un loc în acest weekend. O mare de corturi a răsărit peste noapte.

„Cred că am petrecut o oră să găsim un loc să ne aşezăm asta pentru că nu sunt şezlonguri nici cum”, a spus o turistă.

Vremea a fost perfectă pe litoral. La beach bar-uri, turiştii au făcut coadă pentru a se răcori cu un cocktail.

„E ce trebuia să fie de 1 mai şi a fost un weekend extraordinar de bun şi încă mai ţine”, a spus patronul unui beach-bar, Adrian Ion.

În aceste zile, Vama Veche a fost ocupată în proporţie de 100%.

Cum astăzi este ultima zi liberă din acest weekend prelungit, mai sunt turiști care au ieșit pe plajă de la primele ore ale dimineții pentru a profit cât mai mult de timpul liber rămas. Vremea este frumoasă pe litoral. Maximele vor atinge 28 de grace Celsius și apa mării va avea 17-19 grade Celsius. 

În Mamaia deja este forfotă la această oră, chiar dacă azi-noapte turiștii au stat până târziu să vadă meciul România-Albania. În Piața Ovidiu din Constanța, 4.000 de suporteri au urmărit meciul. 

Aceasta este și ultima zi în care turiștii mai pot ptofita de tarifele de început de sezon, de mâine prețurile vor crește cu circa 15%. 

Distracția a fost mare pe litoral, chiar dacă drumul a fost anevoios. Traficul rutier a fost blocat, sâmbătă dimineața, timp de câteva ore între Constanța și stațiunile de pe litoral. S-a circulat bară la bară, de dimineaţă şi până la orele prânzului. La sensul giratoriu de la Agigea, a fost blocaj total minute în şir.

Toată lumea a vrut să ajungă cât mai repede la plajă, dar nimeni nu a ţinut cont de recomandările poliţiştilor care i-au sfătuit pe şoferi să folosească rutele ocolitoare.

Circa 40.000 de turiști erau așteptați pe litoral în acest weekend prelungit cu ocazia Rusaliilor.