Galerie Foto Cele mai bune destinații de city break în 2023. Printre ele, un oraș din România

Data publicării:
vedere din aer din Helsinki, Finlanda
Helsinki, Finlanda FOTO: Getty Images

City break-urile ne dau ocazia să bifăm obiective turistice, cultura, istoria și tradițiile gastronomice din locurile relativ apropiate de noi, în doar câteva zile. În Europa, Roma, Parisul și Barcelona sunt poate cele mai populare destinații de city break, însă bătrânul continent are multe comori mai puțin cunoscute și chiar neștiute. Exploratorii urbani de la Independent au făcut o listă cu cele mai bune destinații de city break în 2023. Printre acestea se află și un oraș din România.

Valencia, Spania FOTO: Getty Images
Valencia, Spania FOTO: Getty Images

Valencia, Spania

Este un oraș de coastă spaniol, mai modest decât Barcelona și Madrid, dar extraordinar, cu un aer aparte. Este locul de naștere al paellei și, drept consecință, o destinație gastronomică ideală. Este un oraș fermecător, cu multe obiective istorice și culturale și cu prețuri mai accesibile decât cele din Barcelona.

Helsinki, Finlanda

Capitala Finlandei este un oraș elegant și aerisit, fiind o destinație perfectă pentru cei care își doresc o escapadă urbană într-un loc care nu a fost luat cu asalt de turiști. Este un oraș cu o cultură bogată, cu muzee interesante și restaurante excelente.

Baku, Azerbaidjan

Situat la 30 de metri sub nivelul mării, Baku este cea mai joasă capitală din lume. Este o combinație fascinantă între nou și vechi, cu o arhitectură dramatică. Este un oraș cu o istorie bogată și obiective foarte interesante. Datorită bogăției petroliere a Azerbaidjanului, în capitală există o mulțime de hoteluri de lux.

Liverpool, Marea Britanie

A fost numit „Orașul Pop” de către Cartea Recordurilor datorită numărului de hituri lansate de trupele care au luat ființă aici, iar anul acesta Liverpool va găzdui Eurovision 2023. Biletele sunt deja foarte greu de găsit, dar orașul mai are multe de oferit. Poartă la tot pasul amprenta lăsată de cel mai faimos export muzical al orașului, The Beatles.

Istanbul, Turcia

Acest oraș a atras întotdeauna turiști cu arhitectura sa incredibil de frumoasă și moștenirea antică. În ultimii ani a devenit și o destinație gastronomică recunoscută, în Istanbul fiind unele dintre cele mai bune și mai spectaculoase restaurante, iar câteva au stele Michelin.

Valletta, Malta

Valletta este un oraș spectaculos, plin de istorie, cu muzee și galerii de artă, dar și o destinație gastronomică.

Timișoara, Romania

„Există toate șansele să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României din vestul țării. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe în 2023, pentru că este una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii. Înseamnă că orașul va derula un program complet de evenimente culturale, expoziții de artă, târguri de carte, spectacole de muzică clasică. Vezi timisoara2023.eu pentru mai multe informatii. În afara ofertei sale artistice, Timișoara are o multitudine de clădiri baroc și arhitectură secesionistă frumoasă care mărginește piețe istorice”, scrie The Independent.

Miami, SUA

Acest oraș din Florida este de multă vreme foarte popular printre turiști, dar devine tot mai atrăgător, pe măsură ce oferă tot mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Aici se organizează diverse evenimente culturale, iar viața de noapte este vibrantă.

Cadiz, Spania

Este cel mai vechi oraș din vestul Europei care are mult mai puțini vizitatori decât ar merita, probabil pentru că este una dintre acele rare locații spaniole fără aeroport. Cadiz are o istorie bogată, un farmec extraordinar și fructe de mare din abundență și de o calitate uimitoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri