Cele mai căutate destinații pentru minivacanța de Rusalii. Care sunt prețurile

Data publicării:
un barbat lucreaza lut si un altul il priveste
Maramureșul rămâne una dintre cele mai căutate destinații și în minivacanța de Rusalii Foto: captură video Digi24

Astăzi începe minivacanța de Rusalii (este liber legal inclusiv luni, 21 iunie) și unitățile de cazare din zonele turistice sunt ocupate deja în proporție de aproape 80%. Maramureșul, Valea Prahovei și Delta Dunării sunt cele mai căutate destinații.

Ana și Denisa au ajuns în Maramureș încă de la începutul săptămânii. Și-au dorit o experiență autentică și cât mai amplă, așa ca au ales un sejur de 7 zile.

„Am fost surprinsă să văd că încă mai exista pe aici instrumente pentru procesat lâna, că încă exista opincari. Mi-au plăcut oamenii, sunt foarte vii, sunt foarte autentici și încă se pastreaza aici meșteșuguri”, sunt impresiile împărtășite de cele două turiste.

La complexul de căsuțe tradiționale din Baia Sprie, toate locurile de cazare sunt ocupate de Rusalii. Ofertele proprietarilor de pensiuni atrag turiștii ca un magnet.

„Mâncăruri tradiționale, pâine și cozonac la cuptor, uleiuri presate la rece cu sare, cartofi aruncați pe jar și zdrobiți cu pumnul și pus uleiul la presat, nu vrem decât să redescopere mâncărurile de odinioară”, explică Daniel Leș, proprietarul unui complex de căsuțe, ce le-a pregătit oaspeților săi.

Într-o astfel de casuță tradițională, turiștii pot să doarmă pe un pat de paie și să asculte povești la lumina lămpii. Prețul pentru o astfel de experiență ajunge până la 200 de lei pe noapte.

Și la o pensiune tradițională din Budești, gradul de ocupare este ridicat.

„Îi primim cu diferite mâncăruri tradiționale, pâine coaptă în cuptor, coastele și cârnații care sunt specifice zonei noastre, camere rustice în care se pot simți adevărați maramureșeni”, arată Codruța Dunca, reprezentanta unei pensiuni.

Prețurile de cazare în Maramureș pornesc de la 120 de lei pe noapte și ajung până la 300 de lei, cu mic dejun inclus.

Turiștii nu au ezitat să facă rezervări și la munte. Aceștia își pregătesc deja bagajele pentru weekendul de Rusalii.

„Un apartament pleacă în weekendul acesta de Rusalii de la 1.350 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun pentru trei persoane, iar camerele duble de la 550”, spune Andrei Tănase, managerul unui hotel.

Pentru acest sfârșit de săptămână, turiștii au făcut rezervări în urmă cu aproximativ două săptămâni. Au fost însă și persoane care au optat pentru rezervările last-minute.

În stațiunile de pe Valea Prahovei, numărul de turiști e deja în creștere.

„E foarte frumos. Bucureștiul e poluat și am simțit nevoia să facem o ieșire”, spune o turistă.

„Ne-am gândit că e mai ok acum că avem liber. (Ce veți face în acest weekend?) Ne plimbăm”, spune o tânără.

În stațiunile montane, gradul de ocupare ajunge la aproximativ 50%.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri