Video De ce atrage Maramureșul, una dintre cele mai vizitate regiuni turistice ale României

Data publicării:
decor pe o cruce din cimitirul sapanta infatisand un barbat si o femeie care stau la o masa
Cimitirul Vesel din Săpânța este una din atracțiile turistice ale Maramureșului renumite peste hotare Foto: captură video Digi24

Maramureșul este un loc fascinant pentru turiștii din întreaga lume. Oamenii merg acolo să descopere tradiții vechi de sute de ani, păstrate în sate cu ulițe neasfaltate. Îi atrage și Cimitirul Vesel din Săpânța, locul în care pot râde în fața morții.

Cimitirul Vesel de la Săpânța este cunoscut în lumea întreagă și deja este un obiectiv pentru care turiștii vin special în România. Este și cazul unei turiste din Cehia. „Este o țară interesantă, am văzut multe poze, ni s-a părut drăguț și am vrut sa vedem cu ochii noștri”, explică ea.

Și o echipă de televiziune din Franța a revenit aici, la 10 ani după ce a realizat un reportaj despre acest loc unic. „Îmi place mult aici, este foarte frumos aici și totul în România este foarte frumos”, spune un membru al echipei.

„Am vorbit de foarte mult timp să venim în România”, afirmă un alt turist întâlnit la Săpânța.

Un alt obiectiv turistic important în Maramureș este Memorialul Victimelor Comunismului, din Sighetu Marmației.

„Este foarte aglomerat, sunt zile cu peste 1.000 de vizitatori, a început deja din iulie sezonul și acum, în august, așteptăm să fie și mai multă lume. Ca de obicei, august este perioada cu cei mai mulți vizitatori la noi”, spune Andreea Dobeș, muzeograf.

Pensiunile funcționează, în această perioadă, la capacitate maximă.

Viața rurală din Maramures atrage, de asemenea, turiști din toate colturile lumii. Satul Breb este căutat atât pentru peisajele pe care le oferă, cât și pentru ulițele neasfaltate, pentru viața simplă, dar și pentru căsuțele tradiționale. Vizitați în fiecare an de mii de turiști, localnicii din Breb își păstrează obiceiurile și tradițiile. În fiecare duminică, se îmbracă în straie populare și merg la biserica din lemn, construită în urmă cu 400 de ani.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri