Sari la conținut

De ce vacanțele peste mări și țări ajung să coste mai puțin decât cele tradiționale

Cum ar fi să plecați în vacanță la aproape 10.000 de kilometri distanță de România și să plătiți cât pentru un concediu la Mamaia? Un astfel de sejur este posibil, susțin membrii familiei Petecilă, care s-au întors din Thailanda.

Thailanda sau "Țara Liberă" este una dintre cele mai căutate destinații turistice din Asia. Peisajul exotic, localnicii prietenoși, mereu cu zâmbetul pe buze sau mâncărurile gustoase și ieftine îi fac pe tot mai mulți români să plece în vacanță la aproape 10.000 de kilometri depărtare. Și, ce-i cu adevărat tentant, ajung să cheltuiască mai puțini bani decât în stațiunile de pe litoralul românesc. Familia Petecila s-a convins că Thailanda este cel mai frumos loc de pe pământ.

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Insulele în sine sunt fantastice. Acolo poți să faci poze oricând și să nu le editezi. Și ies perfect. Pentru că marea este albastră, e transparentă... Să stai pe plajă și să vezi niște insule calcaroase e absolut superb. O experiență pe care cu siguranță o recomandăm oricum și pe care am repeta-o oricând.”

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Există hoteluri pe plajă cât și mai departe, unde poți să stai cu 50 de euro sau sau chiar mai puțin, pentru o noapte. Și sunt decente, arată bine. Nu e nicio problemă. Cred că singura cheltuială este zborul până acolo. Pe noi ne-a costat undeva la 400 de euro de pers. Și a fost o ofertă bună. Nu tot timpul găsești prețurile astea.”

Ana-Maria îi sfătuiește pe toți cei care doresc să plece în Thailanda să cumpere biletele de avion cu cel puțin patru-șase luni înainte. Deși zborul durează 10 ore și poate fi obositor pentru copii, la destinație toată lumea va fi fericită.

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Localnicii sunt extraordinari cu copiii. Sunt tot timpul zâmbitori. Desigur, Thailanda este țara zâmbetului, dar, mai mult decât atât, ei iubesc copiii. Adevărul este că cu cât te duci în partea accea a Asiei, cu atât mai mult oamenii sunt mai înclinați a se juca cu copiii.”

În Thailanda sunt mii de temple budiste. Doar în Bangkok există peste 400.

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Palatale și templele sunt aurite, colorate. Sunt frumoase, îți face plăcere să te uiți la ele.”

Capitala Bangkok este cel mai mare oraș al Thailandei. Templele, China Town, Bazarul Chatuchak sau piețele plutitoare sunt doar patru dintre atracțiile uneia dintre cele mai căutate destinații de pe glob. Și preparatele culinare sunt la mare căutare.

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Tot ce fac ei la grătare este absolut minunat. Prețurile la mâncare, dacă manânci la localuri tradiționale sau de pe stradă, sunt foarte mici. Noi am mâncat doi pești mari, fructe la grătar, sucuri, desert și am plătit 60 de lei.”

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „Durianul este cel mai atipic fruct pe care nu l-am gustat. Este un fruct pe care nu l-am gustat pentru că mirosea foarte urât. De altfel e și interzis în hoteluri și mall-uri.”

Dacă alegeți să plecați împreună cu cei mici în Bangkok, trebuie să vă înarmați și cu multă răbdare!

Ana-Maria Petecilă, blogger de turism: „În Bangkok a fost provocator din mai multe puncte de vedere. El nu este un oraș child friendly. De exemplu, trotuarele sunt foarte strâmte, este destul de greu să mergi cu cărucioarele pe acolo. Unele au rampă de coborâre și urcare. Unele sunt foarte înalte și trebuie să iei practic căruciorul în brațe.”

În orice perioadă a anului ajungeți în Thailanda, trebuie să vizitați Templul Zorilor, Parcul Natural din Bangkok, Templul lui Buddha sau Muzeul Subacvatic. Serviciile medicale sunt printre cele mai bune din Asia, iar localnicii, întotdeauna prietenoși cu turiștii. Așadar, motive în plus să luați în calcul "Țara Zâmbetelor", pentru următoarea vacanță.