Sari la conținut

Destinații de concediu pentru cei care nu și-au planificat încă vacanța

Florenţa este cea mai accesibilă propunere din această săptămână. 205 euro costă biletul dus-întors. Este un oraş dominat de turnurile palatelor şi bisericilor în stil gotic şi renascentist.

De altfel, capitala Toscanei este considerată locul de unde a pornit Renaşterea italiană şi şi-a câştigat faima prin multitudinea de comori culturale care se află aici. Multe dintre acestea au fost finanţate de celebra familie Medici, care a condus oraşul până în anul 1700.

Acolo au locuit Dante, Botticelli, Michelangelo sau Leonardo da Vinci, iar capodoperele lor se regăsesc în cele 87 de muzee din oraş. Cea mai cunoscută statuie de lume, David, de Michelangelo Buonarroti, se găseşte la Galleria dell'Academia.

Dacă preferaţi o destinaţie pentru plajă, dar şi un loc în care să aveţi ce vizita, Malaga este alegerea potrivită. Capitala Andalusiei are, pe lângă plajele însorite, numeroase monumente istorice: amfiteatrul roman, fortăreaţa Alcazaba şi Palatul Bellavista sunt printre obiectivele pe care nu ar trebui să le rataţi.

De dată mai recentă este muzeul Picasso, unde sunt adăpostite multe dintre operele faimosului pictor, născut aici. Dacă sunteţi pregătit de plecare, biletele de avion costă 312 de euro săptămâna viitoare.

Dacă nu vă deranjează un drum de 26 de ore, cu două escale, şi aveţi mai mulţi bani la dispoziţie, ce ziceţi de Cambodgia? Drumul costă aproape o mie de euro, dar face toţi banii.

Prima oprire ar trebui să fie la faimosul templu hindus Angkor Wat, construit în secolul al XII-lea. El a devenit un simbol al Cambodgiei, care apare pe steagul său național, și este cel mai fotografiat loc din ţara asiatică.

Nu doar vegetaţia luxuriantă i-a adus faima, ci şi interpretarea Angelinei Jolie din „Tomb Raider”, care a fost parţial filmat acolo.

Vacanţă la Florenţa: 26-31 iulie, 205 euro

Vacanţă la Malaga: 26 iulie-3 august, 312 euro

Vacanţă în Cambodgia: 27 iulie - 8 august, 989 euro