Destinaţii exotice de vacanţă în plină iarnă

Data publicării:
thailanda

După ce în urmă cu o săptămână colegul nostru Ciprian Bălțoiu ne transmitea în direct răsăritul de soare de pe o plajă din sudul Spaniei și ne vorbea de numărul record de turiști străini care au vizitat Spania în 2016, azi revine de la Madrid, cu alte oferte tentante.

Și dacă e în continuare frig și ceață și vă mai îngheață nasul și picioarele, poate că e o bună ocazie să vă mai facem câteva sugestii pentru vremuri mai bune și mai calde la mare depărtare de țară. Sunt oferte suficiente pentru toate gusturile la Madrid.

India devine o destinație din ce în ce mai accesibilă, dar nu este o destinație pentru iubitorii de soare și plajă la mare. De la București se poate ajunge în India inclusiv cu zboruri low cost, cu escală în una din țările din Golful Persic. Într-un astfel de caz biletele de avion dus întors până la Mumbay sau New Delhi nu costă mai mult de 600 de euro de persoană .Odată ajunși în India, există cazare pentru orice buget: de la hoteluri de 5 stele și sute de euro pe noapte, până la hosteluri ieftine de 5 euro pe noapte. Aventurierii pot să își organizeze pe cont propriu deplasările prin India, chiar dacă utilizarea trenurilor nu este recomandată. Trebuie să vă înarmați însă cu multă răbdare pentru a depăși mirosurile extrem de puternice și căldura sufocantă. E important de știut că e necesar să obțineți viză înainte de a pleca în India.

Dacă India v-a stârnit interesul cu cultura și tradițiile ei, cu siguranță următoarea destinație este mult mai completă. Este vorba de Thailanda, o țară plină de tradiții, de cultură, de mâncare extraordinar de bună, trebuie să încercați phadthaiul, de asemenea trebuie să mergeți pe plajele acelea superbe de sute și sute de kilometri și neapărat să încercați și masajul tailandez.

Tailanda, țara unde oamenii te primesc cu zâmbetul pe buze are absolut orice și-ar putea dori un turist. De la tradiții spectaculoase, la monumente și tradiții milenare, de la posibilitatea de a experimenta viața simplă a omului de rând, până la resorturi turistice ce te fac să crezi că ai ajuns în paradis. Și în Tailanda se poate ajunge de la Bucuresti via țările din Golful Persic sau via Moscova sau Istanbul pentru 700 de euro de persoană. La fața locului, în funcție de nivelul de lux pe care-l dorești, poți să plătești pentru o noapte de cazare între 15 și 1.000 de euro. Mâncarea este extrem de ieftină și pentru toate gusturile. Turiștii ajunși în Tailanda pot să facă adevărate cure de fructe tropicale. Un mango curățat în timp ce ești așezat pe o plajă la 30 de grade în luna februarie îți garantează o experiență de neuitat. Și pentru Thailanda e nevoie de viză, însă avantajul e că se poate obține la sosirea pe aeroport. Călătoriile pe una din miile de insule ce formează Thailanda sunt aproape obligatorii odată ajunși acolo. Nu e nevoie de vaccinuri speciale decât dacă alegeți să vă petreceți concediul în partea de nord a Thailandei, în zona de junglă.

Și tot în zona de sud-est a Asiei mai puteți căuta ca destinație de vacanță Filipine.

Aici găsiţi aceeași atmosferă ecuatorială ca și în Thailanda, cu singura diferenţă că viața de turist nu e atât de liberă ca în Thailanda. În Filipine, regulile religioase sunt extrem de stricte și cu excepția locurilor rezervate pentru turiști, consumul de alcool poate fi interzis, de exemplu.

Așadar acestea au fost trei oferte călduroase în plină iarnă la mare distanță de România. Însă dacă bugetul nu vă permite sau nu vreți să zburați foarte mult cu avionul, Spania este întotdeauna la dispoziția dumneavoastră. Din insulele Baleare până în Canare, din nord din Galicias și până în sud în Andalucia e imposibil să nu găsiți o ofertă pe gustul și pe bugetul dumneavoastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri