Grecia intră în zona galbenă de la miezul nopții. Mulți români se întorc mai repede din vacanță pentru a evita carantina

Data actualizării: Data publicării:
cozi vama grecia
Cozi pe kilometri întregi în vama Makaza, la ieșire din Grecia. Foto: Captură video

Este aglomerație la vama Makaza, la ieșirea din Grecia spre Bulgaria. Sute de români așteaptă de mai bine de două ore să treacă granița pentru a se întoarce în țară. Mulți dintre ei și-au scurtat sejurul pentru că, începând din această noapte, Grecia intră în zona galbenă, iar cei care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.

Grecia, una din destinațiile turistice preferate de români, trece de pe lista verde pe cea galbenă la miezul nopții, după ce a crescut incidența cazurilor de coronavirus.

Sunt scutiți de carantină cei care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, cei care au trecut prin boală sau cei care au un test negativ.

Românii care au plecat în vacanță în Grecia în ultimele zile au făcut acest lucru cât țara era în scenariul verde, iar la întoarcere nu exista nicio restricție pentru ei.

Dacă se întorc în țară începând de mâine, oamenii care nu sunt vaccinați ar trebui să-și facă un nou test COVID.
În aceste condiții, mulți dintre ei au preferat să-și scurteze vacanța și să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopții, cât nu au nicio restricție.

Iată mărturia unei românce care a fost prinsă în aglomerația de la Makaza, pentru a ieși din Grecia:

„În momentul de față de stă în continuare la coadă, cam 2,5 km, și tranzitul durează cam 2 ore, 2 ore și jumătate până se ajunge la punctul de verificare a documentelor. Acolo se verifică foarte ușor și se tranzitează repede, doar că durează foarte mult să ajungi acolo. Sunt prea multe mașini”, a povestit Diana la Digi24.

„Noi am avut destul combustibil, sunt unii care își fac un pic griji, pentru că sunt 34 de grade și nu poți să stai cu motorul pornit tot timpul, pentru aer condiționat”, a spus turista.  Mulți dintre cei care așteaptă au și copii cu ei.

Diana a povestit că unii dintre cei care stau la coadă sunt turiști aflați într-adevăr la final de sejur, dar a spus că are și prieteni care și-au anulat șederea, după ce Grecia a fost pusă pe lista galbenă. „Nu a luat nimeni legătura cu noi”, a mai spus turista, întrebată dacă a intervenit cineva la nivel oficial pentru a lămuri situația.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri