Legenda orașului Karlovy Vary. Cum a ajuns să fie numit „locul pentru ipohondri”

Data actualizării: Data publicării:
karlovy vary cehia
FOTO: Shutterstock

Spa, clădiri imperiale şi o vale împădurită cu un aspect minunat. Cel mai cunoscut oraş din Vestul Boemiei, Karlovy Vary, este un loc care s-a bucurat de vizitele unora dintre cele mai faimoase figuri din viaţa artistică şi culturală europeană. 

O staţiune pentru ipohondri. Aşa i se mai spune în glumă unuia dintre cele mai vechi spauri din Europa, Karlovy Vary. În secolul al XIV-lea, regele Cehiei, Carol al IV-lea călărea în munţiilor Krusne, prin pădurile din Boemia de Vest. Suita sa a descoperit câteva izvoare, care s-au dovedit a avea puteri curative. Regele însuşi a făcut o cură cu aceste ape sulfuroase, ca să îşi vindece o rană de la picior. Legenda spune că a ordonat să se construiască un oraş în jurul acestor izvoare, ca să se poată bucura toată lumea de efectele miraculoase ale apelor.

Karlovy Vary şi-a păstrat faima de-a lungul timpului. În secolul al XIX-lea elita politică, ştiinţifică şi artistică a lumii venea aici la băi. Beethoven, împăratul Franz Joseph, Chopin, Mozart, Paganini, Freud şi multe alte celebrităţi ale vremii veneau să se relaxeze în oraşul din nordul Boemiei. Sunt şi foarte multe monumente care le sunt dedicate.

Dar şi în zilele noastre staţiunea a rămas la fel de populară. VIP-urile contemporane merg acolo, unii chiar cu frecvenţă regulată.

Cine nu vine aici pentru spa, poate să se bucure de aerul curat şi nenumăratele activităţi sportive care sunt puse la dispoziţia turiştilor. O altă atracţie majoră a oraşului este festivalul anual de film.

Costurile aproximative pentru o vacanţă în Cehia:

  • bilet de avion Bucureşti- Praga: 170-350 euro
  • bilet de autobuz Praga-Karlovy Vary: 30 euro
  • cameră de hotel: 80-250 euro
  • masa pentru două persoane: 20 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri