Locul inedit din Constanța care a devenit aur curat pentru fotografi

Data publicării:
constanta

În centrul istoric al oraşului Constanţa se află cea mai îngustă stradă din oraş şi una dintre cele mai mici din ţară. Stradela Vântului este un loc plin de istorie. Locul inedit este aur curat pentru fotografi, care vin aici cu mirii pentru unele dintre cele mai reuşite sedinţe foto.

Stradela Vântului, un loc învăluit în legende şi ghemuită parcă între clădiri ridicate între secolele XIX şi XX, este fascinantă pentru oricine o vede. Este suficient să treci o singură dată prin acest loc şi te îndrăgosteşti iremediabil de frumuseţea micuţei străzi cu parfum de epocă. Şi dacă tot vorbim de dragoste, fotografii profesionişti aduc aici cuplurile proaspăt căsătorite pentru a le contura în imagini povestea de iubire.

Alexandru Muşat, fotograf: Chiar dacă pare o simplă străduţă, oportunităţile fotografice pe acestă străduţă sunt cred că nelimitate. Avem o vale, avem umbră, avem soare. Avem un cer care efectiv desparte cele două rânduri de clădiri. Deci nu există să ajungi pe strada asta şi să nu faci nişte poze foarte ok.

Turist: Mi se pare o locaţie foarte frumoasă, mai ales pentru faptul că este cea mai îngustă stradă din Constanţa, cu atât mai mult este o locaţie superbă pentru fotografii de nuntă.

Turist: Faptul că e cea mai îngustă stradă mi s-a părut o idee foarte bună să avem pozele de la nunta noastră pe acestă stradă.

Intrarea pe acestă străduţă este una îngustă şi poate fi foarte uşor ratată. Aşa că trebuie să mergeţi pe jos prin centrul istoric al oraşului, iar între străzile Callatis şi Karatzali veţi vedea un coridor îngust.

Stradela Vântului are doar doi metri lăţime. Acest coridor formează o punte între trecut şi prezent. La începutul anului 1900 era văzută ca o graniţă simbolică stabilită între cartierele a două etnii: greceşti şi armeneşti.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Arte Constanţa: Este mărginită de clădiri foarte frumoase care sunt în poziţii diferite unele faţă de altele şi unghiurile de vedere sunt de fiecare dată surprinzătoare.

Străduţa adăposteşte multe clădiri declarate monument istoric.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Arte Constanţa: Urmează casa în stil naţional sau neoromânesc, casa cu foişor, construită cu faţada spre mare ceea ce este o raritate totuşi în Constanţa care întorcea spatele mării pentru că vântul bătând atât de puternic în acestă zonă casele trebuiau să aibă un calcan către mare, iar ferestrele şi faţadele de obicei dădeau către centrul oraşului.

Oamenii care locuiesc aici se mândresc cu stilul aparte pe care îl are micuţa lor stradă.

Localnic: Specială că suntem puţini, că sunt casele aşa cum arată ele, case ca înainte, case vechi şi e liniştită strada.

Există documente care arată că pe Stradela Vântului a ajuns şi unul dintre cei mai mari povestitori. Scriitorul danez Hans Christian Andersen a descris această stradă în 1841, ca fiind cât o palmă de lată. Stradela Vântului din Constanţa este a doua cea mai îngustă stradă din ţară, după Strada Sforii din Brașov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri