Sari la conținut
News Alert

Locul unic de pe Pământ care pare de pe altă planetă

Regiunea, situată la circa 60 de metri sub nivelul mării, este cunoscută și pentru prezența unor vulcani ca Erta Ale sau Dabbahu. Primul dintre aceștia, Erta Ale, este un adevărat spectacol de care localnicii nu se apropie din cauza credinței că în acel loc sălășluiesc spirite rele care se plimbă călare. În crater se află un lac de lavă care ocazional se revarsă spre partea meridională. La rândul său, Dabbahu a intrat în erupție în 2005, creând o mare spărtură, cunoscută drept „fisura Dabbahu”, potrivit Agerpres.

Ceea ce marchează peisajul deșertului Danakil este vulcanul Dallol, crater situat la 45 de metri sub nivelul mării și ai cărui curenți ascendenți creează uimitoare izvoare de sulf și sare.

Turiștii care se încumetă să meargă în această zonă neospitalieră — care deține recordul privind cea mai înaltă medie de temperatură dintr-o zonă locuită de pe Terra — descoperă un peisaj impresionant, unde nisipul deșertului este înlocuit de fântânile de sulf și minerale care conferă terenului tonuri gălbui, verzui sau alburii.

În această vastă zonă etiopiană, pe care National Geographic a numit-o „cel mai crud loc”, locuiește poporul Afar, nomad, cunoscut pentru capacitatea sa de a suporta căldura intensă și care s-a dedicat comerțului cu sare, ca formă de viață.

Tot în aceste locuri a fost descoperită „Lucy”, celebra fosilă de femeie adultă cu o vechime de circa 3,2 milioane de ani.