Motivul pentru care o femeie a decis să vândă tot ce are și să stea 3 ani într-o cameră fără ferestre

Data actualizării: Data publicării:
o femeie cu umbrela se uita la o nava de croaziera cu toate luminile aprinse
Când Sharon Lane a auzit despre o companie de croaziere care oferă o călătorie de trei ani în jurul lumii, s-a hotărât să vândă tot ce are și să își cumpere un loc la bordul navei. Foto: Profimedia

Când Sharon Lane a auzit despre o companie de croaziere care oferă o călătorie de trei ani în jurul lumii, s-a hotărât să vândă tot ce are și să își cumpere un loc la bordul navei, relatează CNN.

Life at Sea Cruises a început să vândă locuri la bordul navei de croazieră MV Gemini, care pleacă de la Istanbul pe 1 noiembrie. Traseul va include cele mai multe dintre principalele destinații de croazieră ale planetei.

Lane, în vârstă de 75 de ani, din California, este pasionată de călătorii. A fost profesoară de limbi străine și îi plăcea să-și ducă studenții în excursii în Europa. În anii 1990, ea a plecat la Cape Town, Africa de Sud, pentru o călătorie de doi ani.

După ce a ieșit la pensie, a început să plece în croaziere, nu doar datorită oportunităților de a vedea lumea, ci pentru că îi place viața pe mare.

„Prefer zilele petrecute pe ocean, când doar navigăm, mă emoționează”, a spus Lane pentru CNN Travel.

Deși visul ei era de multă să trăiască pe o navă de croazieră, costul ridicat a fost întotdeauna o barieră. Dar când a auzit de croaziara cu durată de trei ani, a început să facă calcule.

Cele mai ieftine camere de pe MV Gemini costă în jur de 30.000 de dolari pe an, iar turiștii singuri primesc o reducere. Lane a decis ca își poate permite acest cost, așa că a rezervat o cameră.

Acum, Lane își vinde majoritatea bunurilor, renunță la contractul de închiriere pentru locuință și se pregătește pentru viața pe mare.

Lane a optat pentru una dintre cele mai ieftine cabine de la bordul MV Gemini. Are 12 de metri pătrați și nu are fereastră, dar oaspeților li s-a promis un ecran care va difuza imagini live din exteriorul navei.

„Arată literalmente ce ai vedea afară dacă ai avea o fereastră. Iar pentru mine este suficient”, spune Lane.

Ea mai spune că nu o îngrijorează ideea că va trăi 3 ani într-o cameră fără lumină naturală. Va dormi în cabină, dar nu va petrece mult timp acolo. În timpul zilei, se va relaxa pe navă, va privi oceanul sau va merge în excursii interesante.

Lane intenționează să vândă „95% din bunurile ei” înainte de a porni în croazieră, dar va aduce câteva fotografii de familie în cabină, pentru a se simți ca acasă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri