Orașe de văzut în 2019. Surpriza topului Lonely Planet

Data publicării:
novi sad

Trei oraşe din Europa, trei din America de Nord, două din Asia şi două din Africa sunt în topul Lonely Planet al oraşelor care trebuie vizitate în 2019. Pe primul loc al clasamentului întocmit de celebra companie australiană este capitala Danemarcei, Copenhaga. Pe locul doi este un oraş din China, iar pe trei, surpriză, unul din Serbia. De altfel, sunt două localităţi din Balcani pe această listă.

Lonely Planet este una dintre cele mai mari edituri din lume specializate în ghiduri turistice.

Copenhaga, locul întâi pe lista Lonely Planet, iese în evidenţă prin designul modern, cultura bicicletelor şi cele 15 restaurante cu stele Michelin pe care le are. În acelaşi timp, ghidul laudă cultura mâncării stradale, pârtia de schi construită pe o centrală electrică şi numeroase spaţii culturale care atrag artişti.

Pe locul doi este Shenzen, numit „Silicon Valley al Chinei”, cel mai inovator oraş chinez. Este apropiat de Hong Kong, este mai ieftin şi are o viaţă culturală foarte bogată şi în ascensiune, au apreciat experţii de la Lonely Planet. Shenzen are în prezent multe trupe de muzică indie, cafenele atractive, berării de calitate şi un întreg district dedicat artelor, apărut pe locul unor foste depozite.

Oraşul Novi Sad, al doilea cel mai mare din Serbia, este pe un surprinzător loc 3. Localitatea de pe malul Dunării a impresionat prin atmosfera elegantă şi relaxată în acelaşi timp. În 2019, Novi Sad va fi capitala europeană a tineretului şi va găzdui ediţia a 20-a festivalului de rock EXIT, considerat unul dintre cele mai bune din lume. De asemenea, monumentele şi cultura oraşului sunt în plină renaştere, deoarece Novi Sad va fi capitala cultură europeană în 2021, împreună cu Timişoara.

Pe locul 4 în clasament este Miami, din Florida. Dar topul Lonely Planet nu scoate în evidenţă doar plajele celebre şi viaţa de noapte, ci şi faptul că, în ultimii ani, oraşul a devenit un centru pentru arte, o destinaţie preferă de gurmanzi şi un spaţiu pentru inovaţii în designul urban.

Celelalte oraşe de pe listă sunt Kathmandu - capitala Nepalului, Ciudad de Mexico, Dakar - capitala Senegalului, Seattle (SUA), Zadar, din Croaţia, şi Meknes, din Maroc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri