Oraşul fără străzi

Data actualizării: Data publicării:
Giethoorn 3

Olanda propune o destinaţie căreia cu greu i se poate găsi un echivalent: oraşul fără străzi. În Giethoorn singurele mijloace de transport sunt bărcile. Oraşul se află în estul Olandei, în mijlocul sistemului de canale Overijssel.

Giethoorn 1

În Giethoorn nu există nicio stradă. Doar câteva trotuare, farte multe podeţe şi punţi din lemn şi 90 de kilometri de canale. Oraşul pare pierdut în timp şi nu ezită să-şi promoveze această imagine.

Giethoorn 4

Pe pagina sa de internet, turiştii sunt îndemnaţi să vină pentru că vor găsi aici foarte multă linişte. Cele mai „acute” sunete ar putea fi cele ale raţelor care se scaldă în canalele ce ţin loc de străzi.

Giethoorn 2

În ciuda aerului său atemporat, Giethoorn are două hoteluri, unul de 3 şi unul de 4 stele, şi 29 de pensiuni.

Giethoorn interior bar

Sunt acolo şi trei muzee. „Het Olde Maat Uus” - echivalentul unui muzeu al satului, care reproduce imaginea de acum 100 de ani a oraşului. Biletul costă 4 euro pentru adulţi şi 1 euro pentru copii. „Oude Aarde” expune o colecţie impresionantă de roci şi minerale. Intrarea este 3,50 euro pentru adulţi şi 2,50 euro pentru copii. Dar cel mai surprinzător este „Histomobil”. Adică, aşa cum arată şi numele, un muzeul al automobilului... Mai degrabă al mijloacelor de transport, deoarece sunt acolo expuse trăsuri, motociclete şi automobile.

Giethoorn hotel

Doar 50% din teritoriul Olandei, o ţară aproape complet plată, în care cea mai mare altitudine este a unui deal de 300 de metri, se află peste nivelul mării. Iar 17% din pământ este obţinut din mare şi lacuri, prin îndiguiri şi sistemul de canale care străbate toată ţara. O zicală care defineşte Ţara de Jos - denumirea oficială - este că nu Olanda i-a creat pe oameni, ci oamenii au creat Olanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri