Pățania unor turiști americani care au intrat în Colosseumul din Roma ca să bea o bere

Data publicării:
Colosseum
Colosseumul din Roma FOTO: Getty Images

Doi turiști americani au fost amendați după ce au pătruns în Colosseumul din Roma în afara orelor de vizitare, pentru a experimenta plăcerea de a bea o bere în interiorul amfiteatrului roman.

Cei doi tineri, în vârstă de 24 și 25 de ani, au urcat până la al doilea nivel al monumentului la primele ore ale dimineții de luni. Ei au fost văzuți în jurul orei 5.30 de un trecător care a alertat poliția. Nu este clar cum au reușit să intre în monument, care se închide pentru public la ora 16.30 în această perioadă, relatează The Guardian.

Intrușii le-au spus polițiștilor că au vrut doar să „bea o bere”, dar ofițerii i-au amendat cu 800 de euro pentru intrare ilegală în situl arheologic. Într-adevăr, cei doi nu au produs nicio pagubă.

Italia se confruntă de multe ori cu comportamente deplasate ale turiștilor, Colosseumul fiind o țintă preferată pentru cei care doresc să-și lase amprenta trecerii lor pe acolo. Degradarea structurii vechi de 2.000 de ani este strict interzisă, iar avertismentul este afișat pe nenumărate plăcuțe montate la tot pasul. Încălcarea se pedepsește cu închisoare de până la un an și cu amendă de aproximativ 2.000 de euro. Însă mulți turiști nu iau în serios acest lucru.

În septembrie anul trecut, un turist de 32 de ani din Irlanda a fost surprins scrijelindu-și inițialele numelui pe un stâlp de la primul nivel, iar o fată din Germania, în vârstă de 14 ani, a făcut același lucru o lună mai târziu.

Astfel de incidente erau mai frecvente înainte de pandemie când Colosseumul, finalizat în timpul domniei împăratului Titus, în anul 80, era vizitat de aproximativ 6 milioane de turiști pe an.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri