Pentru unii, vacanţa de 1 Decembrie va dura zece zile

Data actualizării: Data publicării:
sinaia

Scurta vacanţă de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie va aduce în staţiunile montane din judeţul Braşov peste 10.000 de turişti. În topul preferinţelor turiştilor se află Poiana Braşov şi Bran. Acolo, hotelierii şi proprietarii de pensiuni vorbesc de un grad de ocupare de sută la sută.

Staţiunea Bran este ocupată aproape integral pentru sfârşitul săptămânii viitoare. Cei mai norocoşi turişti au intrat deja în vacanţă. Pentru ei urmează nu cinci, ci aproape zece zile libere.

Rezervările s-au făcut cu aproape o lună înainte.

Laurenţiu Drăgan, directorul executiv al Asociaţiei Bran-Moieciu-Fundata: „Pensiunile au grad mare de ocupare în această perioadă şi s-au pregătit să primească turiştii de 1 Decembrie. În acest an vom duce mai departe tradiţia sarmalelelor”.

În pensiunile cotate cu două margarete, o noapte de cazare în camera dublă costă 40 de euro, iar la patru margarete - 80 de euro pe noapte.

Nici în hotelurile din Poiana Braşov nu mai este liber niciun loc de cazare pentru vacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie.

Mirabela Bârsan, şef recepţie la un hotel: „Hotelul este ocupat integral. Încă de la 1 septembrie s-au închis vânzările. Petreceri în fiecare seară. Surprize pentru cei micuţi dar şi pentru cei mari”.

Dacă la hotelurile de patru stele din Poiană, o noapte de cazare într-o cameră dublă ajunge la 100 de euro, la trei stele, costul coboară cu 20 de euro. Dacă temperaturile rămân scăzute, administratorii pârtiilor promit că se poate schia weekendul viitor.

La Rânca în schimb sigur se va schia şi mai sunt şi câteva camere libere: 10 la sută.

Constantin Pănescu, proprietarul unui hotel: „Avem 90 la sută rezervări şi îi aşteptăm cu tot dragul. Preţurile nu sunt schimbate faţă de restul sezonului”.

O cameră dublă la un hotel de trei stele poate fi închiriată cu 100 de lei pe noapte, iar la pensiune cu 80 de lei pe noapte. În staţiunea Rânca sunt 500 de pensiuni şi hoteluri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri