Plaje modernizate cu bani UE, drumuri de acces prin gropi și buruieni

Data publicării:
plaje noi drumuri vechi

La Constanţa, pe faleza din nord, drumul spre plajele cu nisip fin e o provocare pentru orice turist. Ca să se bucure de briza mării trebuie să facă echilibristică pe o pantă abruptă şi plină cu noroi sau să-şi croiască drum printre buruieni de înălţimea unui om. O situaţie pe care n-o înţelege nimeni, pentru că plajele au fost amenajate recent, cu mulţi bani europeni.

Primăria ar fi trebuit să se ocupe de drumul până la ele, însă proiectul s-a blocat în chestiuni birocratice.

E un chin pentru cei care merg la plaja din zona de nord a staţiunii. Ca să ajungă pe nisip au de ales fie drumul mai scurt, dar foarte abrupt şi plin de noroi, fie alea care şerpuieşte printre buruieni. ”Drumul este foarte greu. Dacă l-ar face puţin mai accesibil ar fi super, plaja este chiar foarte frumoasă, apa e curată”, spune un turist.

”Mi-a plăcut foarte mult plaja. Plaja este superbă, dar drumul? Este...nu e super! Poate pot să facă câte ceva”, afirmă altul.

Doar spre una dintre cele trei plaje lărgite există şi un drum recent amenajat, cu trepte solide şi balustrade. Este vorba de plaja care a fost aleasă să găzduiască un festival de muzică la care vor participa, în iulie, peste 100.000 de oameni.

Pentru restul, primăria încă mai caută soluţii. ” După punerea în siguranţă atât a clădirilor ce se află pe coastă, cât şi a întregii zone, municipalitatea să poată efecuta accesul. Între zona aceasta transferată către Apele Române şi Portul Tomis, traversăm de-a lungul falezei o mulţime de proprietăţi private”, spune primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Digi24 a solicitat un punct de vedere şi reprezentanţilor Direcţiei Apele Române, însă nu s-a primit un răspuns oficial despre plajele din Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri